Hur koppla bort batteriet för att återställa en sändning

När en överföring reparation är klar på ett fordon, det sista steget för att genomföra är att återställa "check engine" light och felkoder registreras i fordonets dataminne. Ett alternativ är att köra fordonet till en butik och har datorn återställning, med användning av en OBD-läsare. Det andra alternativet är att koppla bort bilens batteri för att nollställa eventuella felkoder, däribland en överföring felkod. Koppla bort batteriet och återställer datorn kan vara snabbare, men det kan skapa potentiella problem. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen.
2

minuskabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa tappmuttem på terminalen och dra i kabeln i stolpen. Dra kabeln ur vägen för att undanröja varje risk för att kabeln oavsiktligt falla och vidröra batteriet stolpen.
3

Koppla bort pluskabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa tappen mutter på terminalen och dra kabeln i stolpen.
4

Öppna förarsidans dörr, tryck och håll ner hornet tills ljudet av horn stannar helt. Detta kommer att fullgöra den lagrade laddningen i motorns styrenhet kondensator och raderar eventuell felkod från styrenheten minne.
5

Anslut den positiva kabeln till den positiva polen på batteriet och dra fast muttern, med hjälp av en skiftnyckel, tills det är för hand.
6

Anslut batteriets negativa kabeln till den negativa polen på batteriet och dra fast muttern, med hjälp av en skiftnyckel, tills det är för hand. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130281.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.