Hur man läser en Ford Tag Truck Axel

Ford lastbil axlar identifieras genom en liten etikett, differentialen höljet på bakaxeln i de flesta fall. De enda axlar som är markerade på olika sätt är de gjorda av Dana. Samma märkning används, men de placeras på höljet och den långa axeln av axeln istället taggen. Taggen kommer att berätta det datum axeln gjordes, fabriken, förhållandet, drevet och modell all information som behövs vid ombyggnad eller reparation av axeln. Saker du behöver
ren trasa Cleaner Review Broms (om det behövs) katalog Ficklampa
Axel tag
Pen
Paper
Visa fler instruktioner

1

krypa under bilen så att luckan till differentialhuset kan ses. Differentialhuset är klockan stil bostäder ligger nära centrum av bakaxeln. Locket kommer att vara på den sida av huset mot framsidan av fordonet att skruvarna är på.
2

Torka höljet rena. Spraya broms renare på locket om det är fet och sedan torka av den. Använd en ficklampa för att lokalisera axeln tagg som är monterad på locket eller, för att se om taggen informationen är stämplad direkt på locket, vilket indikerar att det är en Dana axel.
3

Skriv ned de fem uppgifterna på etiketten - eller tre uppsättningar stämplat på Dana omslaget, kommer de återstående två får stämplas den långa axeln av axeln. Varje set innehåller siffror, bokstäver eller en alfanumerisk kombination som är en unik identifierare för axeln.
4

Översätt dagen av axeln genom att hitta den alfanumeriska koden som börjar med ett nummer, följt av en bokstav, följt av två siffror. Det första numret är den sista siffran i året den gjordes, anger bokstaven i månaden (A till L för januari till december) och de två sista siffrorna är dagen i månaden i ett "DD" format. På en Dana axel, kommer dagen att vara stämplat på den långa axeln närmast differentialhuset.
5

Lokalisera den del av etiketten som består av en serie av tre bokstäver, ett bindestreck och sedan en eller två bokstäver och ett eventuellt enda siffra efter det. Detta är koden för axeln modell numret i slutet - om den finns - kommer att indikera om det finns en potentiell trafikplats möjligt med en annan modell. Använd denna kod för att referera vilka delar kommer att arbeta med en ombyggnad eller reparation av axeln.
6

Hitta tvåsiffrigt decimaltal (t.ex. 7,5). Detta är krondrevet diameter i millimeter.
7

Hitta koden utväxlingsförhållande. Det kommer antingen vara en tresiffrig kod med ett utrymme mellan den första siffran och de återstående två eller kommer det att bli en siffra och sedan en bokstav "L" följdes av ytterligare två siffror. Den 'L' anger utväxling är ett låst drivning.
8

Resterande alfanumeriska koden kommer att vara av varierande längd och anger den fabrik där axeln gjordes eller, om Dana axel - koden ligger på axeln - koden representerar "Bill of Material" nummer för axeln

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130218.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.