Hur man byter transmissionsolja på en 1999 Honda Accord

Den automatiska transmissionsolja förändring för Honda Accord modeller mellan 1999-2002 kräver samma process. Den transmissionsolja skyddar alla rörliga delar och tätningar inuti transmissionen. Vätskan obligationer till växlar och tätningar för att bilda en skyddande barriär för att förhindra värme friktion. Vätskan cirkulerar från överföringssystemet pannan och rinner genom hela sändningen. När detta transmissionsolja börjar att bryta ner, kommer den inte att kunna att skydda rörliga delar och tätningar. Honda rekommenderar byte av vätska Accord transmission runt 70.000 miles. Saker du behöver
Jack
Jack står
Droppkar
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet momentnyckel Flighter Long neck tratt Sida 3 kvartar av Honda Premium Automatic Transmission Fluid
Visa fler instruktioner
1

Drive 1999 Honda Accord omkring 10 till 15 minuter att värma upp automatisk transmissionsolja. Parkera Accord på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven.
2

Jack upp framsidan av Accord och placera en pallbock under varje främre fästpunkten. Sänk domkraften långsamt tills Accord sitter säkert på toppen av läktaren. Under framsidan av Accord Addera 3

Crawl och lokalisera pannan transmissionsolja på botten av transmissionen. Bottenpluggen har en 3/8-tums hål drive torget mitt i det. Den kvadratiska änden av en 3/8-tums spärrnyckel passar i det fyrkantiga hålet på avtappningspluggen.
4

Vrid avtappningspluggen moturs med en 3/8-tums enhet ratchet tills om kontakten är lös. Avlägsna spärren ur avtappningspluggen och avsluta skruva loss proppen med fingrarna. Låt all transmissionsolja rinna ur pannan i droppskålen. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka i pannan och vridmoment kontakten till 36 foot-pounds med en 3/8-tums enhet momentnyckel.
5

Flytta till ovansidan av motorn och den automatiska transmissionsolja oljestickan på förarsidan av motorrummet. Mätstickan har en röd plast handtag. Tag bort oljemätstickan och sätt den långa halsen tratt i oljestickan röret.
6

Häll 2 liter Honda Premium Transmission Fluid i tratten och vänta på att vätskan rinna ner i transmissionen. Ta bort tratten och inert mätstickan tillbaka in i röret.
7

Jack Accord tillbaka upp och ta bort domkraften. Dra runt motorn och håll ner bromspedalen med foten. Lägg växelspaken genom alla växlarna ett par gånger för att få transmissionsolja insidan av alla delar av transmissionen. Låt motorn gå tills den når arbetstemperatur. Stäng av motorn.
8

Dra tillbaka överföringen oljestickan och kontrollera vätskenivån på mätstickan när motorn är avstängd. Mätstickan har varma och kalla markeringar tryckt på den. Vätskenivån ska vara på eller nära heta märket på mätstickan. Tillsätt vätska, lite i taget, tills nivån är 1/8 tum under "Hot" linje. Överfyll inte. Transmissionen kapacitet är 2,6 liter. Sätt tillbaka mätstickan i röret och stäng huven. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130190.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.