Mercury Alignment Specifikationer

Korrekt anpassning av bilens hjul bidrar till att göra dina däck håller längre och även bidrar till att förbättra fordonens säkerhet. När hjulen är i linje med hur de borde vara, vänster och höger hjul är helt parallella med varandra och de drar bilen åt samma håll snarare än vid annan vinkel. Din bil kommer att vara lättare att hantera och dina däck slits jämnt. Camber

Camber är fordonsindustrin term för vinkeln på hjulet i förhållande till marken. Om du går på framsidan av din bil och titta på hjulen medan de pekade framåt, kan du se camber. Om hjulet lutar ut från mitten av bilen, är camber med en positiv vinkel. Om det lutar in mot mitten av bilen, är det med en negativ vinkel. När framhjulen har två olika camber mätningar, det är då man känner att bilen drar åt vänster eller höger.

Korrekt camber i Mercury fordon varierar från modell till modell. The Mercury Villager, till exempel, har lite felmarginal för camber. Den idealiska camber för gör är -0.3. För att vara inom specifikationerna, måste den falla inom 0,75 grader av att i endera riktningen. Mercury Cougar är lite mer förlåtande, med en perfekt välvning -0.61 och en 1,5 graders felmarginal.
Toe-In

toe-in jämför avståndet mellan den främre delen av de främre däcken och på baksidan av de främre däcken. Du kan också mäta toe-in för bakdäcken. Om den främre avståndet är kortare än det bakre avståndet, däcken pekar mot mitten av bilen. Om det är längre, däcken pekar utåt. I Mercurys är toe-in nära noll med en smal felmarginal. Faktisk toe-in åtgärderna varierar från fordon till fordon men oftast faller inom -0,17 och 0,15 inches. Felmarginalen för toe-in i Mercury fordon är vanligen 0,09-0,17 inches.
Caster

För att vrida möjligt, framhjulen har en svängningspunkt kallas gjutmaskinen. Från sidan, när hjulen är spetsiga framåt, om gjutmaskinen är vinkelrät mot marken, det är vid noll grader. När det lutar mot den bakre delen av bilen, den har en positiv vinkel, och när det lutar mot framsidan av bilen, den har en negativ vinkel.

Mercury fordon, korrekt inriktning av caster varierar från 0,8 grader till 5,5 grader. För att vara inom specifikationerna, de flesta hjul har en felmarginal i endera riktningen av ca 1 grad. På vissa modeller, är felmarginalen mindre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130063.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.