Hur man testar en VW Generator

Generatorer ha ersatt generatorer för Volkswagen (VW) bilar eftersom de är mer tillförlitliga, har färre rörliga delar och producera större effekt vid lägre varvtal. Men många äldre VW bilar har generatorer monterade så om du märker att batteriet inte laddas ordentligt, eller dina strålkastare är svagt sedan testa din VW generator för att säkerställa dess producera rätt spänning. Du kan enkelt och snabbt testa din VW generator med en multimeter. Saker du behöver
VW ägare manuell
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Hitta spänningsområdet din VW generator producerar, om den fungerar korrekt. Få denna information från bruksanvisningen. Du kan hitta det i avsnittet Specifikationer på baksidan av manualen. Om du inte har en manual du kan oftast ladda ner en gratis handbok för din modell av VW på internet. Den genomsnittliga spänningen är antingen 6 volt eller 12 volt, beroende på åldern på din VW. Om genomsnittet är 6 volt intervallet är 4 till 8 volt och om det är 12 volt intervallet är 10 till 14 volt.
2

Tillträde VW batteriet. Detta kan hittas under huven eller i trunken, beroende på vilken modell av din VW. Till exempel har en VW Beetle en bakmonterad motor, men batteriet är i främre bagageutrymmet. Slå på motorn på din VW.
3

Använd en multimeter och ställ den att läsa volt. Om mätaren har varierande spänningsområden som den för att läsa mellan 0 och 10, om generatorn utgångsområdet är 4 till 8 volt. Om generatorn utgående intervallet är 10 till 14 volt ställa mätaren i intervallet 5 till 20 volt.
4

Anslut ledningarna från mätaren till batteripolerna. Vissa mätare har små klämmor metall våren på ändarna av ledningarna, andra har metall sensorer som du helt enkelt plats på batteripolerna. Anslut metallklämma eller metall sensor, på änden av den röda kabeln till den positiva batteripolen. Det är tydligt märkt med "+" eller "Pos." Anslut metallklämma eller metall sensor, på änden av den svarta kabeln till den negativa batteripolen märkt "-" ". Neg" eller
5

Kontrollera spänningen läsning produceras från VW generator på mätarens display. Om utspänningen är i området du noterat tidigare, är din generator fungerar. Om det är under den lägre siffran i intervallet eller ovanför den högsta siffran i intervallet du behöver för att få generatorn checkat ut som det antingen inte producerar tillräckligt med el för att ladda batteriet och elektrisk utrustning, eller producerar för mycket el som kan skada din elektrisk utrustning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130022.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.