Så ändrar bakbromsarna på en Audi

Audi bilar är kända för sin kvalitet, sin finmekanik, deras höga säkerhetsfaktor, och deras enkla men stilig styling. De bakre bromsbelägg och rotorer ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Byta bromsarna är ett jobb som kan göras av en professionell mekaniker eller genom en relativt erfaren hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Brake Cleaner Review Rena trasor Begagnad Audi bromsok Tool Review Nya bromsbelägg och rotorer

Visa fler instruktioner
1

parkera din Audi på en plan, jämn yta. Placera den i växel eller se till att den är i "park" om det är en automatisk. Lossa muttrarna som håller de bakre hjulen på. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den säkert på pallbockar på vardera sidan. Beroende på modell av Audi du arbetar på, kommer placeringen av fästena varierar. Rådfråga din verkstadshandbok för detaljerad vägbeskrivning. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spraya broms komponenter och närliggande komponenter med broms renare och torka dem med en ren trasa så det finns ingen smuts och olja på bromsdelarna. Det är viktigt att se till att bromsarna och närliggande områden hålls rena under någon typ av broms arbete.
3

Ta bort de två stora bultarna som håller bromsoket till bromsoket fästet. Skjut bromsoket bort av rotorn. Dynorna kan bo med rotorn eller på bromsoket. Hursomhelst, ta bort dem och lägg dem åt sidan. Koppla ur alla bromsvajrarna slitagesensor från bromsbeläggen. Stöd bromsoket med en bit ståltråd eller en på en plattform av något slag så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen.
4

Ta bort skruvarna som håller bromsok fästet på. Ställ åt bultarna och undan hållaren. Dra av rotorn rakt ut av navet. I motsats till vissa märken, såsom BMW, använder Audi inte en ställskruv för att hålla bromsen rotorn på plats. Det kan vara nödvändigt att spraya några penetrerande vätska mellan rotorn och navet och sedan på rotorn bakifrån med en gummiklubba för att frigöra rotorn.
5

Rengör navet monteringsytan och den nya rotorn . Skjut in den nya rotorn på navet. Dra bromsoket kolven med den speciella Audi bromsok verktyg (se Resurser) för att ge tillräckligt utrymme för de nya kuddar att glida över den nya rotorn. Detta är ett verktyg som passar in hålen i tjocklek och förvandlar den samtidigt som du trycker in den i oket. Innan komprimera kolven, öppna locket till bromsvätskebehållaren och ta bort en del av vätskan med en spruta så att det inte kan läcka ut ur behållaren.
6

tillbaka bromsok fästet och dra bultarna. Skjut bromsok och nya belägg över rotorn. Installera skruvarna som håller bromsoket på och dra åt dem. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Byt hjulen och sänk Audi till marken. Kontrollera nivån på bromsvätskan och fyll på vid behov. Pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126157.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.