Hur man byter olja i en 2000 Indian Chief

Som med alla motordrivna fordon, 2000 indianhövdingen motorcyklar kräver regelbundna oljebyten förblir tillräckligt smorda och fungerar korrekt. Till skillnad från många andra motorcyklar, byta olja på en 2000 Indian Chief motorcykel är en relativt enkel process på grund av tillgängligheten av avtappningspluggen, oljefilter och fylla röret. Byta olja på en 2000 Indian Chief motorcykel måste du hitta alla dessa komponenter och följer samma grundläggande procedur du skulle använda för att byta olja på många motordrivna andra fordon. Saker du behöver
Wrench
Replacement oljefilter
3 liter 20W-50 olja
bandnyckel
Hydraulisk lyft eller cykel står
Oljetråg
Visa fler instruktioner
1

Hitta oljepluggen Tankdräneringen på botten av oljetanken. Oljetanken är placerad under motorblocket, och oljetanken Dräneringsproppen är den enda mutter som sticker ut från botten av tanken. Det är den lägsta punkten på botten av den indiska cykeln.
2

Lyft indianhövding upp med en hydraulisk cykel hiss eller hjul upp det på två motorcykel hjul står så att du kan arbeta under den. På grund av den låga clearance av botten av en indisk chef, måste cykeln höjas sex inches eller mer för att tillgodose dina arbetande händer och Oljetråg. Kontrollera att det finns gott om utrymme direkt under oljeavtappningspluggen för tråget.
3

Satsa pannan oljeavtappningspluggen under pluggen. Avloppet smärta är en bred och platt behållare med ett mycket grunt tratt på ena sidan för att fånga och innehålla dränerande olja.
4

Vänd indisk chef över och låt den gå i fem till tio minuter. Detta kommer att värma upp motorn oljan och låt den rinna mer fritt. Stäng av motorn efter fem till tio minuter.
5

Crack och ta bort oljepluggen Tankdräneringen med en vanlig skiftnyckel. Olja kommer att börja dränering från tanken omedelbart, så se till att inte bränna dig eller stänka något av oljan på marken runt tråget.
6

Dra ut oljestickan ur hölstret. Oljestickan är enheten placerad på vänster sida av den indiska s motorblocket som låter dig kontrollera oljenivån i tanken. Ta bort mätstickan kommer låt oljan rinna snabbare.
7

Låt oljan rinna i tjugo minuter. Anslut botten av oljetanken med avloppet
8

plugg. Dra den med en skiftnyckel.
9

Flytta spilloljekärl under oljefiltret sitter på vänster sida av och mot framsidan av oljetanken.
10

Ta bort oljefiltret med en rem skiftnyckel, vilket gör att överflödig olja rinna från anslutningspunkten och insidan av filtret i dräneringstråget.
11

Lube anslutningspunkten för ett nytt filter med nya motorolja och skruva den på anslutningspunkten på indiska. Smörjoljan skapar en tätning mellan filtret och oljetanken, och det kommer att underlätta avlägsnandet av filtret när du byter olja igen.
12

Häll ca tre liter 20W-50 olja i påfyllningsröret ligger intill oljestickan hölstret. Använd en tratt för att förhindra spill.
13

Slå den indiska och låt den gå i ytterligare tio till femton minuter så att oljan ordentligt cirkulerar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130000.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.