Hur att rensa Ljuset däcktrycket på en Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder, liksom många andra bilmodeller, kommer med en automatisk däcktryck sensor. Denna sensor, som fick bidrag från alla fyra av dina däck, kommer inte göra något förrän trycket sjunker under den nödvändiga nivån. När det händer en lampa på instrumentpanelen kommer att säga att din trycket är lågt. Processen för fastställande av dina däck, och därmed stänga av det ljuset, är ganska enkel att genomföra. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

ta bort hättor på dina däck och kontrollera däcktrycket. Se till att däcken är "kall", vilket betyder att de inte har kört i flera timmar så det finns ingen värme från friktionen. Värme ökar trycket och kan ge dig en felaktig tolkning på din mätare.
2

Kontrollera däcktrycket att din mätare läser mot trycket anges på däcket. Till exempel, om din mätare läser att lufttrycket är 32 psi, men däcket är tänkt att blåsas upp till 35 psi, så måste du pumpa däcket. När däcken är alla uppfostras till sin rätta trycket problemet bör tas om hand.
3

Slå på fordonet efter däcken har fyllts till rätt nivå. Den däcktryck ljus bör stänga, men om det fortfarande är på och sedan köra en kort sträcka för att se om den stängs av. Om det inte sedan inte åter kontrollera lufttrycket i däcken med en annan mätare för att se till att behandlingen är densamma. Om det är så att sensorerna kan vara skadade, i vilket fall du bör kontrollera din garanti och rådgöra med en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129985.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.