Hur kör spänning Auto Bälten

Auto drivremmar, som brukar kallas kilremmar, kommer i en mängd olika tjocklekar och längder. De har funktionen att driva olika motortillbehör och komponenter. Typiskt banden driva smog pump, servostyrning pump, vattenpump, AC-kompressor, fläkt och komponenter generator. Utan rätt drivrem kan komponenten eller tillbehör inte köras. Många äldre fordon har flera drivremmar, men nyare bilar är utrustade med en serpentin bälte som driver alla tillbehör och remskivor komponent. Komma remspänningen precis rätt kommer att ge längre livslängd och bättre prestanda till banden. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Alkohol
Rags
Straightedge Ratchet linjal Mössor och Hylsnyckelsats
End skiftnycklar
Assistent Review brytjärnet
Remspänningen mäta
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Lyft huven och koppla bort den negativa batterikabeln med en sockel. Rengör alla drivremmar med en trasa och alkohol. Inspektera varje bälte för tillstånd genom att undersöka V utstick på undersidan av bandet för sprickor, sladd vittring och olja eller flytande föroreningar. Se till att varje remskiva har rätt inriktning genom att använda en linjal linjal mot utsidan av remskivan för att leta efter en riktig vinkelräta plan. Byt ut alla misstänkta bälten.
2

Justera en begagnad eller ny rem genom att lossa skruvarna för tillbehör eller komponenten den driver, med en socket eller fast nyckel. Lossa inte skruvarna helt, men lämna dem tätt nog så att medelhårt till hårt tryck måste användas för att flytta komponenten mot bandet. Leta efter den övre justeringsskruven på komponenten och lossa den några varv så att komponenten att svänga på sin nedre axel.
3

Har en assistent använder en bändjärn att kila komponenten utåt, applicera tryck på remspänningen. Sätt fingret på utsidan kanten av bandet mellan de två remskiva platserna och tryck inåt. Genom att trycka inåt ger dig bältet deformationen, vilket visar den slaka eller fri lek i bandet, vilket kommer att mätas i bråkdelar av en tum. Håll en linjal mot ett fast föremål och skjut bältet med fingret mot skalan på linjalen.
4

Push tills du har mellan 1/4- och 1-tums böjning, dra sedan åt översta justeringsbult på komponenten med en hylsa eller fast nyckel. En bra tumregel kräver ca 1/2 tum böjning för de flesta drivremmar. Se dig bruksanvisning för exakt böjning numret, och mäta det med linjal linjal. Har din assistent släpper trycket brytjärnet. Dra åt justerskruven med en hylsa eller fast nyckel.
5

Lossa nedre bulten och justera skruven på komponenten bältet som du vill justera. Ta det krokformade dragstången på en remspänningsmätare och sätt den runt den mellersta delen av bältet. Dra utåt och läs mäturet på verktyget. Ratten manometern visar ett glapp i bältet i bråkdelar av en tum. Har din assistent flytta pry fram och tillbaka medan du letar efter rätt böjning numret på mätaren.
6

Titta på din reparationshandbok för exakt deformationen numret. När du har rätt böjning trycket på mätaren har din assistent bort spett. Dra åt bulten nedre justering på komponenten med en hylsa eller fast nyckel. Dubbelgranska böjningen trycket på mätaren igen. Utför denna process på varje drivremmen som verkar löst eller för hårt. Alltför åtdragna remmar orsakar förtida lagerhaveri i komponenten.
7

Se din bruksanvisning för placeringen av din serpentin remskiva bältessträckare. Placera en socket och skiftnyckel på mitten bulten på spännaren och vrid. Den spännaren ska "lasta" sitt tryck på bandet. Se till att den rör sig fram och tillbaka fritt, utan bindande. Det blir inga justeringar på en spännrulle. En spännrulle som vägrar att flytta eller har förlorat sin spänning på remmen måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129942.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.