Pontiac Tune Up specifikation

Din Pontiac behöver regelbundet underhåll för att hålla den igång smidigt. Detta underhåll omfattar byte av olja och rutinmässig service. Ungefär var 30.000 miles, kommer din bil behöver också en mer betydande tjänst, ofta kallad en tune-up. Under tune-up kommer mekaniker noggrant kontrollerar din bil och kan byta några delar. Grunderna

tune-up innehåller många av de typiska tjänster som ingår i dina regelbundna besök till garaget. En olja och oljefilter är standard. Alla av fluiderna kontrolleras och, om nödvändigt, i vätskan skall fyllas eller spolas och ersättas. Dina däck kommer att inspekteras och roteras och en allmän säkerhetskontroll kommer att ske. Din bil kommer också att kontrolleras för läckage och skador. Addera Tändstift

tändstift i din Pontiac normalt behöver bytas var 30.000 till 50.000 miles. Hur länge de håller beror på deras specifika utformning. Du kommer också att behöva byta tändkablarna. Tändstift spela en avgörande roll i bränslesystemet genom att låta elektrisk gnista att resa genom ett litet gap och antända bränslet i förbränningskammaren. Om tändstiften blir korroderade eller igensatta, kommer det hindra bilen från att köra eller ens starta.
Remmar och remskivor

Du kan också räkna med några av din Pontiac s remmar och remskivor som skall ersättas. Dessa delar lider slitage, och de kan orsaka stora problem om de knäppa eller bryta. Utan banden förbinder växlarna i din motor, kan det inte köras. Att ersätta dem med jämna mellanrum är den bästa förebyggande medicin. Vanliga bälten inkluderar Serpentine belt och kamremmen. Remskivor kan innefatta medlöpande och spännrullen.
Distributor Cap

Beroende på hur gamla dina Pontiac, fördelarlocket och rotorn kan ersättas. Fördelarlocket hjälper till att hålla trådarna i linje och ser till högspänning signaler från tändspolarna reser till tändstiften i rätt ordning. Rotorn sitter strax innanför fördelarlocket.
Utsläpp

syremätgivare övervakar avgasströmmen och används för att bestämma luft-bränsleförhållande. Detta fungerar tillsammans med bränsleinsprutaren genom att ge feedback i realtid för att styra blandningen av bränsle och luft. Den fungerar även tillsammans med katalysator för att hålla utsläppen nivån i schack. Det är viktigt att dessa delar inspekteras, både för att kontrollera utsläpp och uppfyller federala krav. De kommer att repareras eller bytas ut om de fungerar.
Filter

Luftfiltret ska kontrolleras och bytas ut om det är smutsigt eller igensatt. Luftfiltret håller skräp ur motorn. Bränslefiltret, som luften filtret, kan bli igensatta med smuts och skräp samt. Det är viktigt att ha bränslefiltret kontrolleras och bytas ut om det börjar att hindra flödet av bränsle. Addera Bromsar

Dina bromsar kräver regelbundna inspektioner och underhåll precis som andra delar av din Pontiac. Under tune-up kommer mekaniker inspektera bromsbelägg och cylindrar. Dynorna kan bli sliten och om du väntar för länge med att ta hand om dem, kan du skada bromsbackar och skivor, vilket kan bli mycket kostsamt - att inte tala om faran av att köra med dåliga bromsar! Slitna bromsar hindra att stoppa möjligheten för din bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129827.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.