Hur hitta ett oljeläckage på 1995 Camry

Oljan i 1995 Camry motor tjänar två huvudsakliga syften. Det första är att se till att all motorn fungerar och rörliga delar är smorda för att minska friktion och slitage. Det andra är att hålla vissa delar av motorn sval och förhindra överhettning. Om en läcka rinner olja ur systemet, kan din Camry motor gripa. Det är viktigt att lokalisera källan till oljeläckage och reparera det. Saker du behöver
UV dye
Jack
Jack står
UV glasögon
UV ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota Camry. Leta upp oljan locket på motorn, och öppna sedan locket. Oljan lock finns på ventilkåpan.
2

Häll den ultravioletta färgämnet i oljan vevhuset av Camry. Starta motorn och låt den gå i ca 10 minuter. Ta Camry för en kort bilresa runt kvarteret. Detta kommer att hjälpa färgen cirkulera genom motorn.
3

Använd en domkraft för att lyfta upp den främre änden av Camry. Använd jack står att stödja den främre änden av ramen. Använd domkraften för att lyfta upp den bakre änden. Använd pallbockar att stödja den bakre ramen. Låt motorn i fordonet körs när den är på pallbockar
4

Sätt på dig ultravioletta glasögon,. Krypa under din Camry. Skanna undersidan med en ultraviolett ficklampa för att försöka hitta källan till läckan. Leta efter något område som kan läcka en ljus-gul vätska. Detta kommer att vara källan till läckan, eftersom färgen du hällde i oljan vevaxeln kommer att dyka upp under UV ficklampa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129814.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.