Suzuki ATV Standardmåttuppgifter

Som de flesta motor-och biltillverkare, har Suzuki en rekommenderad uppsättning riktlinjer för underhåll och reparation av sin linje av terrängfordon. Efter dessa tips och anvisningar, samt de som beskrivs i Suzuki servicemanual, kommer att bidra till att garantera förarnas säkerhet och fordonets livslängd. Olja och filter underhåll

Byta olja i din Suzuki ATV är en av de mest rutinmässiga åtgärder för att hålla bilen igång ordentligt. Suzuki rekommenderar att byta olja varje 100 timmars motorns användning eller var 3 månader, vilket som kommer först. Medan du håller olja och oljefilter ren är en vanlig metod, att välja rätt olja beror på hur hårt och ofta ATV används. En syntetisk-baserad olja rekommenderas för konkurrenskraftiga förhållanden, som arbetar vid höga temperaturer och stora avstånd. En konventionell olja kommer att förbättra bränsleeffektiviteten när den används vid en lägre temperatur och mindre hårda miljön. En annan rutin servicefunktion för alla Suzuki ATV är byte av luftfiltret. Detta kommer att förbättra gas körsträcka och motorns prestanda. Medan alla papper filter kommer att göra en fin ersättare, investera i aluminium filter tråd luft kan lägga ännu mer prestanda och bränsleeffektivitet. Denna typ av filter också håller mycket längre än pappersfilter, och bara behöver rengöras regelbundet istället för att helt ersättas.
Tire Pressure

upprätthålla adekvat däcktrycket är viktigt. Däcktrycket bör kontrolleras före varje åktur, och mängden tryck beror på vilken typ av ridning du kommer att göra. Om ljuset är turridning ditt mål, bör den rekommenderade, maximala mängden luft räcker. Om du planerar att korsa terräng med massor av stenar och ojämna ytor, lätta mängden luft som finns i däcken. Alla fyra däcken ska alltid ha samma mängd luft, oavsett vilken inställning du väljer.
Shock service

En vanlig konstruktion som finns i nyare Suzuki alla terrängfordon är justerbara stötdämpare, som finns i främre och bakre fjädring kit. Eftersom den typ av terräng och intensiteten av leden kan variera kraftigt, justerbara stötdämpare ger ryttarna möjlighet att upprätthålla en väl avvägd fordon. Om terrängen och mängden timmar sätta på din Suzuki är extrem, bör inspektion av alla chocker blivit en rutinmässig uppgift före och efter varje åktur. Om du är osäker på ordentlig chock inspektion och underhåll, rådfråga din bruksanvisning eller lokala tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129767.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.