Styrning justeringsverktygen

Styrning och hjulinställning hänvisar vanligen till de kantiga relationer som däcken har både marken yta och bilens fjädring. Det finns flera specialitet verktyg som används för styrning och hjulinställning, av vilka många är endast tillgängliga på specialitet mekaniker butiker och specialister anpassning. Men några av de verktyg som används för att mäta upplinjering är lätt tillgängliga för vanliga konsumenter. Camber /Castor spår

camber /hjul mätare avgör inriktningen av hjulen med den främre styraxeln och från det vertikala planet i hjulnavet. Camber avser vinkeln på hjulets lutning när den betraktas från en ände av fordonet. Om hjulet kan fällas ut i toppen, har den en positiv välvning, medan hjul som lutar ut i botten har en negativ välvning. Cambervinkeln lutning påverkar mängden slitbanan som faktiskt kontakt med vägen när du kör. Castor är den kantiga lutning främre styraxeln från vertikal, antingen bakåt eller framåt.
Toe Setter

Wheel tå är vända in eller ut av hjul. Ideal hjul tå resulterar i hjulen är parallella när de rullar. Normalt är mängden av toe-in mindre än en tum. Toe justeras på framhjulen av tie-rod end ställning, och på bakhjulen genom den gängade justering på baksidan laterala arm. Om hjulen är felaktigt toed, är resultatet felaktig däckslitaget som de skrubba mot vägen surface.Tires som är regelbundet skallig på insidan av hjulen kan vara ett tecken på felaktig tå. Andra verktyg relaterade till tå inkludera en tie-rod /pitman arm justering set och ett tie-rod inställningsverktyget.
Domkraft och pallbockar

Även inte specifikt avsedd för upphängning och styrsystemen, är det omöjligt att korrigera eventuella problem hjulinställning utan en uppsättning pallbockar och en domkraft. Det uttaget används för att hjälpa till att lyfta fordonet lyfta från marken så att den kan få stöd av domkraften står, vilket gör att du kan krypa under bilens fjädring för att göra justeringar, samt för att mäta de olika komponenterna i anpassningen systemet.
gemensamma verktyg

verktyg som är vanligare kan också användas för att hjälpa till att kontrollera styrning och hjulinställning. Dessa verktyg inkluderar metriska härskare, måttband och sprayfärg, som används för att markera ett däck när den roterar. En liten klibb eller spik kan användas för att spåra en linje i sprayfärg när däcket roterar fritt, att hjälpa till att mäta, genom att visa vägen för linje längs däckets slitbana, oavsett om hjulet är korrekt inriktad. Ett underhåll eller reparation manual som innehåller camber, Castor och toe-in specifikationerna för din bil är viktigt, liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129748.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.