Hur man testa om en fluid fotogen eller bensin

fotogen och bensin är både petroleumbaserade vätskor gjorda för förbränning och bränsle. Fotogen är vanligt i värmare eller liknande föremål, medan bensin är vanligt i bilar eller produkter med en motor, såsom gräsklippare. Om du inte kan tala om vilket bränsle som är vilken, är tester som krävs för att avgöra om det är fotogen eller bensin. Detta är viktigt eftersom brinnande bensin i en fotogen värmare kan resultera i en explosion. Saker du behöver
Match
Cup
Visa fler instruktioner
1

Smell de två bränslena om du har några av varje. Ett av de enklaste sätten att berätta mellan fotogen och bensin är genom lukt. Bensin har en starkare doft än fotogen. Doft enbart är inte tillräckligt för att skilja mellan dem, men det kan resultera i ett preliminärt svar.
2

Häll en liten mängd av bränslet till en kopp. Ställ den utomhus i ett välventilerat utrymme och vänta ungefär en timme. Kolla på det och se om det börjar att avdunsta eller förångas eller fortfarande är i koppen. Bensin förångas vid låga temperaturer och kommer att avdunsta till luften mycket snabbare än fotogen, som kräver värme för att avdunsta. Hursomhelst, bör den placeras i ett väl ventilerat område, eftersom röken från bensin är brandfarligt.
3

Häll några droppar av vätskan i en kopp. Ställ koppen utanför på en cement trottoaren eller uppfart. Tänd en tändsticka och släpp den i koppen. Observera om vätskan antänds eller inte. Bensin kommer att gå upp i eld omedelbart, men fotogen inte. Undvik att använda för mycket eftersom det är potentiellt farligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129567.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.