Motor Kemisk rengöring

Motor rengöring är mycket viktigt, särskilt för äldre motorer som har sett ökad användning. Gammal olja i motorer kan bygga upp föroreningar och eftersom dessa föroreningar igenom motorn, kan det skapa avlagringar och slam uppbyggnad problem. Motorer kan också utveckla sot i förbränningsrum där små partiklarna antänds tillsammans med bränslet och lämna uppbyggnad. Du kan använda kemikalier för att rengöra dessa avlagringar. Motor spolning och rengöring
spolning

Engine är en process för att injicera högt tryck kemikalier, oftast med någon typ av lösningsmedel, i insprutningssystemet. Detta syftar till att undanröja byggs upp inuti motorn utan att behöva ta isär motorn. Om du har en relativt ny motor som har behandlats väl och underhålls, använd en spolning för att avlägsna mindre uppbyggnad. Om du har en gammal motor som hade slam och problem insättning, använd inte en kemisk spolning. I dessa fall en kemisk spolning faktiskt kan skada motorn, bryta isär avlagringar och störa dem i bränsleinsprutningsventilerna att orsaka ytterligare skador.
P Om du bestämmer dig för att spola din motor, ta den till en auto organ handla för att få arbetet utfört. Du kan inte spola din motor själv utan rätt erfarenhet och verktygen. En bra mekaniker kommer att mäta trycket i ditt nuvarande bränsleinsprutningssystem och spola motorn vid ett visst tryck med hjälp av en hög kvalitet kompressor. Om din motor är i trubbel och du behöver rengöra den mer noggrant och sedan ta lite tid och ta isär eller affären för att riva ned och rengör motorn för dig.
P Om du valt att försöka reningsprocessen själv, avsätta en stor del av tiden och välja ingredienser noga. Använd bomull trasor eller ark för att ta itu med fett eller uppbyggnad som skymmer delar av motorn. Det finns många olika typer av rengöringsmedel som finns på lokal auto butiker, men välj noga. En hård kemiska rengöringsmedel kan bränna igenom billack samt fett och kol. För mindre fett och slam problem, använd en sprutflaska med lacknafta eller citrus-avfettningsmedel istället. Samla ihop de olika borstar och skrapor du har för lossnar avlagringar och avlägsna uppbyggnaden plats efter plats medan du arbetar genom motorn. Ge de kemikalier tid att sjunka in och jobba innan du börjar skura.
Oljeadditiv

Ett av de bästa sätten du kan rengöra din motor är med de kemikalier som redan finns i olja. Om du har en motor som upplever slam och avlagringar problem, byta till en hög körsträcka olja som innehåller extra skyddande och tätningsmedel. Sämre oljor kommer att skapa ännu mer problem längre ner på gatan. Om du är osäker, titta i din manual för att se vilken typ av olja som tillverkaren rekommenderar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126360.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.