Hur byter jag ljuddämpare på en 1997 Honda Accord EX Coupe?

Den 1997 Honda Accord EX Coupe är den sport version av Hondas populära sedanmodell. Ljuddämparen på Accord fäster en katalysator och reglerar det ljud som alstras av motorn. Det var ursprungligen monterat på fordonet med remmar och svetsade på ett rör som sträcker sig till katalysatorn, men det kan hållas tillsammans med rörhållare om det har bytts ut. Svetsning ljuddämparen på plats tar lite skicklighet med en svetsare och kan vara farligt för den oerfarna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Bågfil
Hylsnyckel
Penetrerande smörjmedel
Svetsutrustning
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera Accord på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Placera domkraften under bakre delen av fordonet, i mitten av bilden. Lyft bilen och placera pallbockar under båda axlarna.
3

Kapa röret från ljuddämparen till katalysatorn med en bågfil. Gör snittet ca 1 1/2 inches från ljuddämparen. Om röret hålls på med rörklämmor, ta bort skruvarna som håller rörklammerna på plats med en hylsnyckel. När de är tillräckligt väl lossnat, skjut rörhållare på röret nära katalysatorn.
4

Spray bultarna som håller ljuddämparen hängare med penetrerande smörjmedel. Ljuddämparen blir våt från att exponeras, och bultarna har en tendens att rosta stängs. Låt smörjmedlet suga in, ta sedan bort bultarna med en hylsnyckel.
5

Ta bort ljuddämparen från ljuddämparen galgar. Hantera ljuddämparen noga eftersom det kan vara tungt.
6

Placera den nya ljuddämparen i tråd galgar och dra dem ner större delen av vägen med en hylsnyckel. Lämna lite slack så ljuddämparen kan placeras mot katalysatorn.
7

Svetsa ljuddämparen till katalysatorn röret. Se till att svetsen är stark på grund av ljuddämparen måste kunna hantera en hel del stress.
8

Dra åt bultarna ljuddämpare hanger helt. Avlägsna domkraften och sänka Accord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129559.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.