Hur du ändrar Transmission Fluid på en 1999 Audi A4

1999 års Audi A4 har en växellåda som körs på en växellåda. Detta innebär att dränerings och fyllning pluggar är på undersidan av bilen. Detta skiljer sig från de flesta automatiska fordon som har en avtappningspluggen på undersidan av bilen och ett fyllningsrör på toppen av motorn. Ändra transmissionsolja på Audi A4 krävs var 30.000 miles eller två år (det som inträffar först). Det planerade underhållet kräver endast ett fåtal verktyg och ungefär en timme av tiden. Saker du behöver
Främre uttag
17mm Allen eller hylsnyckel
Pan
3 kannor GL-4 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Placera framsidan av Audi på uttag så att du kan nå under fordonet lättare. Skjut under och lokalisera växellåda, som är en rund metallföremål i mitten av bilen, lite åt förarsidan. Placera ett tråg stor nog att rymma tre liter vätska under.
2

Ta fyllningen bulten, vilket är nära den bakre delen av växellådan, med 17mm Allen eller hylsnyckel. Avlägsna avloppet bulten på framsidan av växellådan med samma verktyg. Vänta ca 15 minuter tills transmissionsolja är klar dränering. Tvätta i avloppet och fyll bultar väntan.
3

Byt avloppet bulten med uttaget eller insexnyckel. Använd fyllningen flaskan att pumpa tre quarts av transmissionsolja i påfyllningshålet tills vätskan är i nivå med botten av pluggen. När växellådan är fullt, kommer transmissionsolja börja droppa från påfyllningshålet.
4

Byt pluggen med Allen eller hylsnyckel. Sänk bilen från uttagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127981.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.