Big Block Vridmoment specifikation

Chevrolet imponerade prestanda bilentusiaster i 1963 när det utlöste Mark II, en motor som tävlade runt Daytona Speedway i en anmärkningsvärd 166 mph. Även GM omgående drog denna motor snabbt när den upphörde att delta i professionell racing, kallad big block reemerged 1965, numera Mark IV. Dessa Mark IV-motorer, som sträcker sig i förskjutning från 348 - till 572-cubic inches, tillverkades konsekvent fram till 1974, och var med i sådana fordon som Chevrolet Corvette och Camaro. Chevrolet resurged sin produktion av stora block motorer på 1990-talet för att användas i tunga lastbilar. 350 CID V8

allra första big block motor var en 350-kubik-tums eller 5,7-liters, V8. I denna motor, de yttre bultarna vevaxeln fästa på motorblocket med 65 foot-pounds av vridmoment, resten av bultarna kräver först 25 foot-pounds av vridmoment, då 50 foot-pounds, och slutligen 75 foot-pounds av vridmoment. Topplocksskruvarna till blocket i en spiralformad sekvens först till 25 foot-pounds av vridmoment, sedan till 45 foot-pounds, och slutligen till 65 foot-pounds. Oljetråget avtappningsplugg, som håller oljan från att läcka ut, kräver 20 foot-pounds av vridmoment.
454 CID V8

mest populära big block motor är den 454-kubik-tums eller 7,4 liter, förskjutning V8. I denna motor, kräver vevaxeln 95 fot-pounds vridmoment för att fästa ordentligt till blocket. Cylindertoppen och motorblocket förenas med 80 foot-pounds av vridmoment. Avgasgrenröret kräver 20 mul-pounds och insugningsröret kräver 30 foot-pounds av vridmoment på bultar till topplocket. Oljetråget avtappningsplugg skruvar med 20 foot-pounds av vridmoment. Oljan-pump-till-motor-blocket bultar kräver 65 foot-pounds av vridmoment.
427 CID V8

Bland populära stora block var 427 -kubik-tums eller 7,0 liters slagvolym V8-motor. I detta, vevaxeln och motorblocket förenas med 95 foot-pounds av vridmoment för standardmodeller, och 115 foot-pounds för HO modeller. Cylinder-head-to-motor-blocket bultar kräver 80 foot-pounds av vridmoment. Avtappningspluggen bultarna till oljetråget med 20 foot-pounds av vridmoment. Avgasgrenröret kräver 20 mul-pounds och insugningsröret kräver 30 foot-pounds av vridmoment för att gå med topplocket. Oljetråget och motorblocket bifoga tillsammans med 11.25 mul-pounds av vridmoment och oljepump och motorblock med 65 foot-pounds. Addera Raka Sequence

Någon motor komponenter, speciellt topplocket, kräva sina bultar som dras åt i en spiralformad sekvens. I denna sekvens är de mellersta flesta bultar åtdragna först, och sedan röra sig utåt i båda riktningarna, så att vridmomentet anbringas på båda sidor av komponenten jämnt. Om det finns mer än ett steg i sekvensen, tillämpa första momentet specifikation till alla bultarna, sedan vänta ca 15 minuter innan nästa steg till bultarna i exakt samma ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129518.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.