Fördelar och nackdelar med Ändra Automatic Transmission Fluid

Regelbundet begagnade fordon borde ha transmissionsolja förändrats ut var 30.000 till 60.000 miles. När det gäller tunga fordon använder det rekommenderas att byta vätskan var 15.000 miles. Den interna filtret bör också ändras. Pros

Vid byte av transmissionsolja den gamla vätskan måste tas bort och ersättas med ny vätska. Dränering transmissionsolja avlägsnar även små metallpartiklar som har samlats in i vätskan. Lämnar dessa partiklar i transmissionen kommer att orsaka slitage och skada transmissionen. Ta bort partiklarna och förse transmissionen med ren vätska kan förlänga livslängden på transmissionen.
Nackdelar

Ändra transmissionsolja i fordon med mer än 80.000 miles eller högre får inte vara till nytta för fordonet. När vätskan ändras från början invändiga kugghjul i transmissionen är mindre benägna att bära ner. Över tiden växlar inuti transmissionen förlorar metallpartiklar som blir en del av vätskan. Detta bringar fluiden att tjockna. Vid svår bära ner tjockare vätska skapar friktion som friflytande vätska inte kan ge. Före byte av transmissionsolja i en hög körsträcka fordon konsultera en transmission mekaniker.
När du ska byta Fluid

Vid kontroll av transmissionsolja färgen är ljus och har en röd nyans samt en söt petroleum-lukt. Detta indikerar bra vätska. Om vätskan luktar förkolnade och är inte röd i färgen vätskan behöver ändras. Vid byte av vätska eller med vätskan ändras av en mekaniker att vara säker på det interna filtret också ändras. Partiklar bygga upp i filtret och kan orsaka filtret sönder eller förhindra fluid från att strömma genom. Återigen, om du äger en high-körsträcka fordon och märka skillnaden i lukt och utseende söker en certifierad mekaniker för rådgivning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129483.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.