Hydrauliska & Electric Brake Systems

Automatiskt bromssystem är utformade för att bromsa och stoppa hjulen på ett fordon. Det finns i huvudsak två olika typer av bromssystem , den konventionella friktionsbroms och den elektriska eller elektromagnetiska , broms . Hydrauliska bromsar

konventionella friktionsbroms systemet består av en huvudcylinder och ett hjul bromsok eller cylinder , som är fyllda med bromsvätska . När bromspedalen trampas ner , är bromsvätska tvingas genom hydrauliskt tryck genom oket till bromsbackarna eller kuddar .
Elektromagnetiska bromsar

Elektromagnetiska bromsar , eller fördröjningsmedel , vanligtvis består av spolar av aluminiumtråd monterade i epoxiharts på chassit av ett fordon och skivor metall som roterar mellan spolarna . När elektrisk ström flyter genom spolarna , är rotationen av skivorna hämmas och bromskraft skapas.
Elektromagnetism Vs. Friktion

Strömmen som flyter genom spolarna av elektromagnetiska bromsar styrs av ett justerbart motstånd , känd som en reostat , och bromskraften är direkt proportionell mot strömmen . Som sådan , använder elektromagnetiska bromsarna inte friktion och arbetar vid lägre temperaturer än konventionella friktionsbromsar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129478.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.