Hur man byter hastighetssensorn på en BMW 528E

BMW 528E är en del av E28 generationen 5-serie BMW. Även om detta anses allmänt vara en av de mest hållbara och väl utformad av alla 5-serie iterationer är 528 också bli till åren och behöver regelbundet underhåll. Den ABS (låsningsfria bromsar) systemet på 528 består av en hjulhastighetssensor monterat till bilen suspensionen som kommer i kontakt med en puls hjul, som skickar en elektrisk signal till ABS styrenheten för att bestämma om hjulet är på väg att låsa upp . Detta i sin tur ingriper ABS och förhindrar att bromsarna låser sig och orsakar däcken glider. Ibland behöver hastighetssensorn som skall ersättas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft i hörnet av fordonet där du kommer att byta ut sensorn. Sänk bilen försiktigt på pallbockar och se till att den stöds på ett säkert sätt. Avsluta bort hjulet och ställ den åt sidan.
2

Lokalisera hastighetssensorn. Den har ett kabelnät integrerad i slutet av det och sätts in i baksidan av navet från den sida som vetter mot hjulhuset. Det kan hjälpa till att rengöra området runt sensorn med avfettningsmedel, en stålborste och en trasa för att kunna se sensorn bättre. Addera 3

Ta bort den lilla insexskruven som håller hastigheten sensorn på plats med en insexnyckel. Inte tappa inte bulten. Dra hastighetssensorn rakt ut. Det är ett par inches lång. Det kan också tas i beslag i hålet i vilket den är installerad från smuts och olja. Spraya genomträngande vätska runt området där sensorn är installerad om den är fryst på. Tryck på sensorn lätt när bulten tas bort för att se om du kan få det att snurra lite och sedan arbeta det sakta ut. Bryt inte plasthölje, som att ta bort det skulle vara extremt svårt.
4

Koppla ur selen hastighetssensorn. Anslut den nya selen hastighetssensor i. Skjut hastighetssensorn på plats, se till att det platser fullt, så att slutet av sensorn kommer i kontakt med puls hjulet. Linje hålet i givaren med hålet för insexskruven och sedan installera bulten. Byt ut hjulet. Sänk fordonet utanför domkraften. Dra åt muttrarna och sedan ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126777.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.