Typer av elektriska Bromsar för Båttrailers

Släpvagnsbromsar krävs enligt lag för dragfordon som har en grov rating fordonets vikt (GVWR) av mer än 3000 kg. Elektriska släpvagnsbromsar använda el från dragfordonet och bestämma graden av retardation att tillämpa en ström till en magnet som hjälper till att stoppa vagnen. Du kan använda var och en av de två typerna av elektriska bromsar --- proportionella och tidsfördröjd --- för båttrailers, även överspänningsskydd bromsar är ett allt vanligare alternativ för denna typ av bogsering. Proportionella elbromsarna

När du ansöker proportionella (även kallad pendel) bromsar, sinnena controller mängden bromsning applicerat tryck och utövar en lämplig mängd av bromstrycket på bromsarna. Som med alla elektriska släpvagn, kan en styrenhet inne dragfordonet justera bromsning av släpfordonet. Denna regulator kan bidra till att begränsa eller stoppa trailer gungning. Proportionella bromsar stannar snabbare och smidigare än tidsfördröjd bromsar utan att orsaka onödigt slitage på bromsarna på antingen bogsera fordonet eller släpvagnen.
Tidsfördröjd

tidsfördröjd elbromsarna skickar en förutbestämd mängd av bromskraft till bromsarna när du ansöker bogsera fordonets bromsar. Eftersom släpets bromsar måste arbeta upp till full bromskraft, arbetar de på en tidsfördröjning. Den bromsstyrning kan justera tidsfördröjningen när som helst, dock. Ställ in den för lågt kommer att använda mer av den bogsera fordonets bromsar för att stoppa trailern, vilket kommer att bära dem snabbare. Om satt för hårt, kommer släpets bromsar slitage, skapa ojämnt slitage mellan dragfordonet och släpvagnen.
Surge Bromsar

De bogsering båtsläp använder ofta överspänningsskydd bromsar eftersom de kan arbeta i våta miljöer. Båtägare ofta dränka släpvagnar nedsänkt i vatten för att avlägsna båt säkert, elektriska bromsar som inte fungerar bra i dessa situationer. Surge bromsar använder ingen el utom att ansluta bromsljus. De använder ett uppsving kopplare för bromsning på tungan på släpvagnen. När du tillämpar bogsera bilens bromsar, pressar framåt momentum kopplingen framåt, i sin tur sätter press på huvudcylindern och bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129395.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.