Vad orsakar Främre bromsoken to Stick?

Bromsoket är en integrerad del av bromsen. Det driver bromsbeläggen att få kontakt med bromsrotorn yta, vilket minskar hastigheten. Driften av bromsoket är baserad på hydrauliskt tryck. När föraren trycker på pedalen, är bromsvätskan sänds från bromshuvudcylindern till bromsoken. Det hydrauliska trycket tvingar cylindrarna i bromsoket att tillämpa proportionella trycket på bromsbeläggen. Därefter bromsbelägg trycks mot bromsrotorn. En felaktig bromsok är en anledning till oro, och källan till en klibbig bromsok måste identifieras och behandlas omedelbart. Brist på rätt smörjning

rörliga delar bromsen måste vara väl smorda för att fungera smidigt. Temperaturen hos de främre bromsarna ökar i stor utsträckning, särskilt vid bromsning hårt. Upprepad bromsning i stadstrafik kommer också negativt påverkar temperaturen hos bromsanordningen. Med tiden, resulterar detta i den partiella förångning av vissa smörjmedel. Sälarna i kolvarna i bromsok och cylindrar hjulet förlorar en del av sin smörjning. Den påföljande stickningen av bromsok kan orsaka snabbare slitage av bromsen.
Bad bromsslang

bromsledningar bär bromsvätskan från huvudcylindern till de främre bromsoken. Dessa flexibla linjer tenderar att svälla upp internt över tiden. När föraren tillämpar enorm press på bromspedalen, är en stor mängd bromsvätska trycks mot bromsoket. När trycket på bromsen frigörs, kan den svullna linjen transportera inte vätskan tillbaka till huvudcylindern snabbt. Detta orsakar bromsok att hålla. Byta bromsslangar är ett ganska billigt sätt att åtgärda problemet.
Oregelbunden Ändra

Eftersom tiden går, absorberar bromsvätskan lite vatten från atmosfären . När föraren bromsar hårt, vänder bromsvätska till ånga, och detta håller bromsoket stängd. Efter en tid, återgår vätskan kondenserar och den normala driften. För att undvika denna situation, måste bromsvätskan bytas ut regelbundet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129389.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.