När behöver du ett bromsbelägg Vs . En rötor ?

Bromssystemet i ett fordon utnyttjar bromsbackar , bromsok , bromsklossar och en rötor för att stoppa ett fordon. Alla dessa delar är i bromsaggregatet som snurrar på varje ände av de främre och bakre axlarna . Rotor

I centrum av däcken på din bil är hjulet . Inne i hjulet är bromsen . När du trycker på bromspedalen , bromsbackarna slå ner på rotorn på slutet av axlarna för att skapa friktion och bromsa in bilen . Eftersom skor och rotorn är tillverkade av metall , skulle den friktion som behövs för att sänka fordonets förstöra skorna och rotor utan bromsbelägg .
Break Pads

Bromsen Pads nålas till bromsbackarna . Bromsbelägg är tillverkade av antingen material asbest typ eller keramiska plätering . Den friktion som genereras på dessa ytor förhindrar skador på metall rotorer och skor med lite slitage på kuddar själva . De bromsok upprätthålla lämpliga avstånd mellan dynorna och rotorer under normal drift .
Funktion

En rotor utan en bromskloss förstör bromsbackar , rotorn och bromsok på grund av den involverade friktion . Då bromsbelägget är fäst vid aggregatet omger rotorn , är det inte möjligt att ha ett bromsbelägg utan rotorn. Båda arbetar tillsammans för att föra fordonet till ett stopp .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129319.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.