Automotive Relay Styles

De stilar av bil reläer beror främst på hur mycket ström de kommer att kontrollera. Maximal märkström från 40 till 200 ampere. Andra stilar betraktar anslutning layout. Relay Blanketter
Form

A reläer har en öppen anslutning och stänga när strömmen slås på. Form B reläer öppna en anslutning. Form C reläer öppna en anslutning och stänga en annan.
Polacker

pole beteckning (P) i ett relä berättar hur många anslutningar det kan göra eller öppna. Enpoliga (SP) reläer göra eller öppna en anslutning, dubbel-polig (DP) reläer styra två anslutningar
Kastar

kast beteckning (. T) anger hur många positioner en enda kontakt kan gå till. Om en anslutning kan bara gå en plats, det är ett enda kast (ST). Om det kan gå till två, är det dubbla (DT).
Fullständiga namn

Reläer betecknas SPST, växlande, DPST och DPDT att berätta om de har enkla eller dubbla poler och kast. Enpoliga reläer styr bara en funktion, dubbel-polig, två. Dubbel-throw reläer överföra makt från en plats till en annan, t.ex. från höga till låga strålkastare.
Kontakta Beteckningar

vanlig (C) terminalen på ett relä är den makt som ska slås. Den ansluter till den normalt öppna (NO) kontakt när reläet och öppnar en förbindelse till den normalt slutna (NC) kontakt.
Vanligaste

vanligaste bil reläer är formen C, växlande reläer med en standard fem-pin anslutning. De pluggar in en pre-wired uttag som kan användas för många tillämpningar. Vanligtvis NC-kontakten inte används.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125374.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.