Felsökning av en 1990 Lincoln Town Car

felsökning i 1990 Lincoln Town Car kan variera i svårighetsgrad, beroende på vad de är och din nivå av mekaniskt kunnande och förmåga. Det finns många gemensamma korrigeringar för äldre bilar, som förrätt och switchar tändning misslyckas, eller drivknutar och stövlar behöver bytas. Även om det är omöjligt att täcka varje scenario för 1990 Town Car, här är några av de vanligaste problemen som du kan stöta på med din bil. Saker du behöver
Hylsnyckel
Momentnyckel
Hammer
Ordet jack
Jack står
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Vrid nyckeln i tändningslåset för din 1990 Lincoln Town Car. Om nyckeln inte kommer att vända när de sätts in i låscylindern, då du kan ha en defekt tändningslås och lås cylinder modul. Ett annat tecken på en sviktande tändningen är om nyckeln kan vända bilen på och av, men kan inte tas bort från nyckelhålet. Knacka en gång på knappen med en hammare gör att du kan ta bort den om den har fastnat. Koppla bort den negativa batterikabeln innan andra reparationer på tändningslåset. Byt ut enheten tändningen genom att ta bort paneler som täcker rattstången och kopplar den elektriska anslutningen till airbagen och tändningslåset. Lossa fästskruvarna för tändningen och dra ut den, och sedan ersätta den med en ny.
2

Observera hur motorn presterar när den vevas. Om det gör en tuffande ljud men inte har tillräckligt med kraft för att vända, kan det vara batteriet. Kontrollera batteriet genom att vrida på insidan och ljus huvudet. Om lamporna är svagt eller inte slås på alls, då batteriet är sannolikt den skyldige. Å andra sidan, om det inte kommer något ljud från motorn alls, förutom en surrande följt av ett klick, då din startmotor är troligen döda. Krypa under förarens sida av motorn och lokalisera startmotorn intill transmissionen. Hit slutet av startpaket med hammaren för att uppmuntra den att ingripa med svänghjulet en gång så att du kan köra Town Car till en mekaniker eller delar bilverkstad.
3

Lyssna på din Town Car som du accelererar och vrid. Om du hör ett metalliskt klickande ljud som kommer från framhjulen, kan då de CV lederna att misslyckas, vilket potentiellt kan leda till att hela drivaxeln misslyckas. Lyft den främre änden av fordonet med en domkraft och avlägsna framdäcken. Inspektera CV stövlar för tecken på läckage av smörjmedel, sprickor eller en sliten skyddsöverdrag för CV lederna. Kontrollera regelbundet CV stövlar att felsöka tidiga varningssignaler om det behövs underhåll innan själva CV lederna misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129264.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.