Vad orsakar slam i radiatorer?

Sludge. Det är så tjock, brun-färgad substans du ser när du öppnar locket på bilens kylare. Du tenderar att märka det mer när motorn är överhettad. Tyvärr, motorn överhettad på grund av slam uppbyggnad. Om den lämnas att fortsätta att ackumuleras, kommer skada göras, och radiatorn, liksom andra delar av kylsystemet, kommer att behöva bytas ut. En av de främsta orsakerna till nedbrytning är kylsystem misslyckande. Korrosion

Korrosion är den vanligaste orsaken till slam byggs upp i en radiator. Radiatorer är gjorda av metall. Över tiden, försämrar frostskyddsmedel. När den förlorar sina skyddande egenskaper, nivåer pH-förändring och korrosion uppsättningar i. När detta börjar, rost, slam och avlagringar upp genom hela kylsystemet, inklusive motorn. Slammet kan blockera flödet av kylmedel, vilket gör att motorn överhettas och läcker. Om den lämnas obehandlad, överhettning och läckage kan leda till mycket dyra reparationer.
Insugningsrör Packning

När insugningsröret packning läcker, kan olja rinna in i kylsystemet orsakar slam i kylmediet. I detta fall är kylsystemet inte att skylla, men om den inte rensas ordentligt när insugningsröret packning repareras, lämnade oljeslam bakom kan orsaka kostsamma skador på kylsystemet.


Dex-Cool

Vissa General Motors fordon kräver ett kylmedel heter Dex-Cool. Detta kylmedel är tänkt att pågå under längre tid än vanlig frostskyddsvätska, bara behöver bytas vart femte år i stället för två. Tyvärr har denna nya teknik orsakat mycket huvudbry för ägarna till dessa bilar. Dex-Cool reagerar med plasten tätningsytor, orsakar insugningsröret att läcka. Den rester kvar av nedbrytning är mycket klibbig och tjock som lera. Endast en kemisk flush tar bort slammet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129243.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.