Förhindra att bromsledningen Korrosion

Bromsledningar är de system av rör som transporterar bromsvätska från huvudcylindern till bromsarna. Det mesta av systemet är stålrör, medan vissa är ett förstärkt flexibelt material. Som ett fordonsdelar som finns på underrede och utsidan av bilen, bromsledningar är föremål för skador från skräp, faror på vägen, salt i kallare vinterklimat och även inre korrosion åldrarna bromsvätska. Som bromsledningar ofta måste helt bytas ut om de är korroderade, kan förebyggande underhåll förlänga livslängden på ditt system. Instruktioner
1

Tvätta bilen regelbundet, särskilt i vinterklimat där salt eller avisningsmedel används på vägar. Även i sommar dessa kemikalier kvar på vägarna och när det är vått kan bära till bilens under kroppen. Använd en biltvätt som har en under duschkräm som når upp från under bilen i områden som du kanske inte kunna tvätta själv. Tvättning hjälper till att hålla frätande eller skadliga föroreningar av bilen och dess delar, inklusive bromsledningar.
2

Kontrollera dina nivåer bromsvätskan regelbundet. Låga nivåer kan orsaka överhettning till systemet, bryta ned fluiden. Ju mer vätska äventyrat mer korrosiva blir det, vilket orsakar skador inifrån systemet.
3

Använd rätt verktyg när du reparerar bilens bromssystem eller linjer. Repor och nötning på bromsledningar "yta kan öppna den metall som rostar eller korrosion.
4

Byt din bromsvätska minst en gång om året eller har det testats för att se om den behöver bytas ut. Alla smörjmedel och vätskor i ett fordon blir mindre effektiv med tiden, och bromsvätska kan bli uppvärmd och "brände" precis som motorolja. Bad bromsvätska kommer att orsaka skador på systemet och korroderar bromsledningarna internt.
5

Kontrollera systemet regelbundet för läckage. Små läckor i de flexibla linjer runt däcken kan orsaka korrosion på dessa områden. Var noga med att systemet inte äventyras av den här typen av skador, eftersom det kan orsaka ytterligare problem och mer kostsamma reparationer om de inte åtgärdas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129215.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.