Auto Åtdragningsmomentspecifikationer

När biltillverkare bygga motorer , sätter de vridmoment specifikationer för alla sina komponenter . Dessa specifikationer måste följas för att säkerställa att din motor fungerar korrekt och säkert sätt . Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt , i detta fall en mutter eller en bult , kring en axel eller svänga . Du kan se det som en twist . För att säkerställa motorns stabilitet , måste motorn bultar dras åt eller bult med momentnyckel till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar . Samtliga skruvar i bilen Addera Components

har vridmoment specifikationer . Bland dem är bultar för vevaxel , kamaxel , motorblock , kropp , topplock , kastruller olja och pumpar , samt alla tillhörande komponenter .
Raka Sequence
< p > Vissa bilkomponenter , som vevaxeln och topplock , kräver vridmoment i en spiralformad sekvens . Detta säkerställer att vridmomentet anbringas jämnt på komponenten .

I denna sekvens , vridmoment dig mitt bult eller bultar , och sedan röra sig utåt i båda riktningarna tills alla skruvar är åtdragna . Om det finns flera steg , är alla bultar åt till det första steget , då bultarna åt till det andra steget i exakt samma ordning som de var för det första , och så vidare. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg för att bultarna att sträcka och sedimentera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129186.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.