Broms bullerproblem

Funktionella bromsar kan vara avgörande för din säkerhet när du kör , så det är viktigt att uppmärksamma eventuella ljud de gör . Vissa broms ljud är normala , medan andra tyder på att något är fel . Tolkning Sounds

Bromsar gör en massa olika ljud medan du kör , men bara ett fåtal av dem är värt att oroa sig . Om du hör ett högt skrikande ljud som är ständigt närvarande , dina bromsar behöver troligen bytas . Enligt experter på " Väg och Travel Magazine " , enstaka låga gnäller , skrapljud och andra ovanliga ljud anses normalt och är vanligtvis inte en orsak till oro .
Olika bromsar Gör olika ljud

Äldre bromsar görs med asbest , vilket var i allmänhet mindre benägna att tongångar . Nyare bromsar görs ofta med mer metall , och när metall slår metall , tenderar det att skrika . Organiska bromsbelägg är utformade för mindre bullriga drift . Att veta vilken typ av bromsar du har kan hjälpa dig att avgöra hur mycket buller är normalt .
Lita på din intuition
p Om du har en genuin oro för en broms buller och du tror att det går utöver de normala gnissel och tjut , bör du ha din bil checkat ut . Det finns alltid en chans att det är ingen big deal , men om något verkar fel , det finns ingen anledning att riskera det .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129325.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.