Hur tyst bullrig Lyftare på en 1989 Ford 2.9 V6

I 1989 Ford 2,9-liters V-6 erbjuds som tillval på Bronco II samt Ranger XLT. 1989 2,9-liters producerar 140 hästkrafter och 170 foot-pounds av vridmoment. De lyftare i 2,9-liters kan bli igensatta med mineraler som görs till den övre delen av motorn av motorolja. Denna mineralfyndighet är också kallad slam. Slamavsättningar i toppen av motorn indikerar vanligtvis att det finns slamavsättningar genom hela motorn. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
4-1/2 liter hög körsträcka motorolja
flaska motorolja system renare
2-liters eller större dräneringskärlet Sida 2 ton jack
Jack står (2) katalog Stoppklossar (2) katalog Oljefilternyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonets front med en 2-tons domkraft. Placera pallbockar under den nedre kontroll vapen eller framaxeln bostäder, beroende på om du har två-eller fyrhjulsdrift. Placera stoppklossar bakom båda bakhjulen.
2

Öppna påfyllningslocket och tom en flaska motorolja system renare i motorn. Sätt tillbaka locket olja men under huven. Starta bilen och låt den gå inte mindre än 30 minuter. Helst skulle du köra runt för en hel dag. Ju längre renare sitter i motorn (inte längre än en dag), desto bättre blir resultatet.
3

Avlägsna avtappningspluggen från botten av oljetråget med en skiftnyckel eller 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera en 2-gallon eller större drain pan under oljetråget och tillåta trucken rinna av under ca 15 till 20 minuter. Ju längre du låter motorn avlopp, desto mer slam kommer ut på grund av tillsatsen av motorolja system renare. Motorn ska stängas av när du börjar tömningen förfarandet men bör vara måttligt varmt för ökad oljeflöde från fordonet.
4

Dra åt avtappningspluggen tillbaka i position efter att du har väntat på rekommenderade 15 till 20 minuter för oljan att rinna. Använd fast nyckel eller 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att dra åt avtappningspluggen mellan 25 och 30 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt avtappningspluggen eller du riskerar att strippa de fina trådarna ur oljetråget och skapa ett dyrare projekt i processen.
5

Leta oljefiltret och skjut dräneringskärlet under den. Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs. Du kan behöva använda en oljefilternyckel för detta förfarande, beroende på hur länge filtret har varit på lastbil eller hur tätt det installerades.
6

Ta det nya oljefiltret ur lådan. Badda fingret i en flaska motorolja och köra fingret längs gummipackningen på det nya filtret. Smörj packningen skapar en bättre tätning för det nya filtret. Installera det nya filtret för hand, vrida det medurs tills det är ordentligt. Dra åt filtret mellan 25 och 30 foot-pounds av vridmoment, för hand. Försök inte att dra åt filtret med ett filter skiftnyckel eller du riskerar att krossa eller skada de interna komponenterna i det nya oljefiltret.
7

Ta bort oljepåfyllningslocket och tillsätt 4-1/2 liter hög körsträcka olja till ditt fordon. Tillverkarens rekommendationer för denna motor är 4 liter utan filterbyte och 4-1/2 quarts med filterbyte. Starta bilen och låt den gå på tomgång i fem sekunder. Kliv ur bilen och dubbelkolla att det inte finns några läckage från botten av motorn. Ett filter läcka kommer omedelbart märkbar när det kommer slumpmässigt spraya olja i hög volym överallt under din lastbil. En olja plugg läckan kommer spruta ut men mer som att klämma en ketchup flaska. Stäng av motorn när du har slutfört trycket och läckagekontroll.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129144.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.