1993 Mustang åtdragningsmoment Specifikationer

År 1993 presenterade de flesta Ford Mustangs en 5,0-liters V-8 motor, en medlem av Fords 90-graders, små block V-8 motorer. Dessa motorer som tillverkades från 1968 till 1996, är också känd som Windsors eftersom de produceras i Windsor, Ontario. Den 5,0-liters V-8 så småningom ersätts med 4,6-liters i Mustang. För att säkerställa motorns stabilitet, bult alla motordelar enligt tillverkarens specifikationer. Topplocket på motorblocket

topplocket kräver tre steg för att skruva till motorblocket: först till 45 foot-pounds av vridmoment, sedan till 55 foot-pounds, sedan till 70 foot-pounds. Dessa specifikationer måste tillämpas i en spiralformad sekvens. Detta innebär börjar med vridmomentapplikation till mitten bulten, och sedan flytta utåt i båda riktningarna jämnt. Applicera det första steget av sekvensen till alla bultar, då det andra steget till alla skruvarna i samma ordning, och så vidare. Du bör vänta cirka 15 minuter i mellan stegen för att bultarna att sträcka och bosätta innan mer vridmoment.
Engine Block

De inre skruvarna på vevaxel bulten till motorblocket i tre steg: först till 22 fot-pounds vridmoment, sedan till 44 fot-pounds, sedan till 65 fot-pounds. De yttre bultarna på vevaxel bulten till motorblocket med 40 foot-pounds av vridmoment. Oljetråget kräver 10 fot-pounds vridmoment att ansluta sig till motorblocket. Oljan-pump-till-motor-blocket bultar kräver 25 foot-pounds av vridmoment. Tryckplattan går med motorblocket med 8 foot-pounds av vridmoment.
Vevaxel

5/16-tums bulten på vevstaken bultarna till vevaxeln med 22 foot-pounds av vridmoment. 3/8-tums bult på vevstaken bultarna till det med 45 foot-pounds av vridmoment. Svänghjulet och vevaxel bultar kräver 80 foot-pounds av vridmoment. Svängningsdämparen eller skruvar nav till vevaxeln med 80 foot-pounds av vridmoment
Övriga specifikationer

insugningsröret kräver tre steg för att skruva på topplocket.: först till 12 foot-pounds av vridmoment, sedan till 20 foot-pounds, sedan till 22 foot-pounds. Tryckplattan bultarna till svänghjulet vid 35 foot-pounds av vridmoment. Termostat-hus-till-intag-grenrörsbultarna kräver 13,5 foot-pounds av vridmoment. Ventilkåpan och topplocket gå med 4 fot-pounds av vridmoment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129138.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.