Åtdragningsmomentspecifikationer för en 327 motor

Den 327-kubik-tums eller 5,4-liters, motorn är en medlem av Chevrolets small-block motor familj. Chevy producerade 327 från 1962 till 1969. Dessa var högeffektiva motorer beroende på en stor borrning, eller diameter av cylindrarna, som accepterade stora ventiler huvuden och en relativt kort slaglängd, eller sträcka kolvarna i cylindrarna resor. Den 327 hade den högsta hästkrafter per kubik-tums potential av små block motor. Motorblock

Bulten ansluter bell bostäder, en del av transmissionen som täcker svänghjulet och kopplingen, ansluter till motorblocket med 30 foot-pounds av vridmoment. Vevaxeln, som manipulerar kolvarna i motorns cylindrar, ansluter till motorblocket med 75 foot-pounds av vridmoment.

Topplocket, som sitter ovanför motorns cylindrar, skruvar till motorblocket med 65 fot -pounds av vridmoment. Oljetråget ansluter till motorblocket på 7,5 foot-pounds av vridmoment och oljepumpen ansluter till den vid 65 foot-pounds av vridmoment. Addera Vevaxel

motorns vevaxel, ofta till som en vev, är ansvarig för att rotera kolvarna som är inhysta inom motorns cylindrar. Den vevstaken, som ansluter kolven till vevaxeln, bultar till vevaxeln med 45 foot-pounds av vridmoment.

Svänghjul, som lagrar rotation energi som tillkommer under motorns effekt impulser, kräver 60 fot- pounds av vridmoment för att ansluta till vevaxeln.

vibrationsdämpare, som ansvarar för att styra torsionsvibrationer orsakas av makt impulser av motorn för att förhindra att vevaxeln från att bryta, ansluter till vevaxeln med 60 foot-pounds av vridmoment.
Övriga specifikationer

Skydden för insug och avgas ventiler kräver 5 foot-pounds av vridmoment för att gå till topplocket. Startmotorn, en elektrisk motor som används för att slå växlar på motorns svänghjul, skruvar till motorblocket med 35 foot-pounds av vridmoment.

Insugningsröret, som distribuerar luft eller en förbränningsblandning till intag hamnar cylinderhuvudena, skruvar till cylinderhuvudet med 33 fot-pounds vridmoment. Avgasgrenröret, som samlar avgaserna från cylindrarna och utestänger det genom avgasröret, bultar till topplocket med 20 foot-pounds av vridmoment. För att förhindra läckage, kräver avtappningspluggen 35 foot-pounds av vridmoment för att ansluta till oljetråget.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129119.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.