Cylinderhuvud Åtdragningsmomentspecifikationer för en 1997 Chevy C1500

Chevrolet introducerade sin C /K raden av lastbilar 1960. Denna linje, som inkluderade C1500, var tillgängliga fram till 1999 då den ersattes av Chevrolet Silverado och GMC Sierra. År 1997 var C1500 finns med två motorer beroende på trim: en 4,3-liters V8 och en 5,7-liters V8. Den större motorn var tillgängliga endast i C1500 SUV-modellen. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ned till viss vikt specifikationer. Topplock

I en motor, sitter topplocket, även känt som huvudet, ovanpå cylindrarna på cylinderblocket. Apparaten består av en plattform som innehåller ventiler och tändstift.
Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist. Vissa moment måste tillämpas i en spiralformad sekvens. I denna sekvens bör vridmomentnyckeln först appliceras till centrum bulten. Sedan arbeta dig utåt i båda riktningarna från centrum jämnt. Om det finns flera steg till sekvensen, tillämpa första steget till alla bultar i den spiralformade sekvensen, sedan tillämpa det andra steget till alla bultar i samma sekvens, och så vidare.


4,3-liters V8

I 4,3-liters V8, kräver topplocket tre steg i en spiralformad sekvens. Bultarna får första 25 pund fötter vridmoment, än 45 pund-fot, än 65 pund-fot. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg i sekvensen för att bultarna att sträcka och sedimentera.

Avgasgrenrör bultar till topplocket Med 20 pund fötter vridmoment. Intaget-grenrör till topplocket bultar kräver £ 33-fot av vridmoment. Och vipparmen stud fordras 50 pund fötter vridmoment att gå ordentligt på topplocket.
5,7-liters V8

fyra ändkolvar av topplocket behöva 100 pund fötter vridmoment för att gå till motorblocket ordentligt. De återstående bultarna kräver £ 95-fot av vridmoment. Både insugningsröret och avgasgrenröret bulten till topplocket med 40 £-fötter vridmoment. Vipparmen dubbar skruv till topplocket i 55 pund-fötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129117.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.