Hur man använder en voltmeter på en 12 volts motor

En 12 volts motor omvandlar elektrisk energi från ett 12 volts batteri till mekanisk energi för att utföra arbetet. Därför, för att testa spänningen av en 12 volts motor, skulle du testa källan, dvs, den 12 volts batteri, eller leder som kommer in i motorn för att säkerställa korrekt ström. Ett uppenbart exempel på ett 12 volts batteri finns i en bil, där den används för att stänga av starter, som i sin tur gör det möjligt för bilen att starta. Men ibland är det svårt att veta om det finns något problem i batteriet, startmotorn eller någon annanstans, så du måste testa batteriet för att vara säker. Det mest exakta sättet att testa ditt batteri med en voltmeter. Instruktioner
Testa en 12 volts batteri
1

Stäng av bilen och allt som drar ström från batteriet, t.ex. en kupol eller huv ljus, som tänds när dörren eller huven är öppen .
2

bort eller öppna några lock som täcker batteripolerna, som är reglarna sticker upp från toppen av batteriet. Locken oftast bara klämma på plats.
3

Välj likström på din voltmeter, och om det finns en skala, väljer 12 volt.
4

Tryck på rött, negativ (-) ledning av voltmetern till den röda, negativa polen på batteriet. Samtidigt pekar den svarta, positiva (+) kabeln på voltmetern till den svarta, positiva polen på batteriet.
5

Läs voltmetern display. Ett fulladdat bilbatteri bör läsa 12,6 volt vid rumstemperatur. Kallt väder kan göra att läsningen att vara något lägre, även på en full laddning. Till exempel bör ett fulladdat batteri läs 12.5 volt vid noll grader Fahrenheit.
Provning vid motorns Leder
6

Leta ledningarna kommer in i motorn. Det finns typiskt två, även om det kan också vara en jordkabel. Om det finns fler än två, leta efter de svarta och röda trådar.
7

Tryck på den röda proben av voltmetern på inlägg där den röda kabeln är ansluten. Samtidigt pekar den svarta proben av voltmetern på inlägg där den svarta kabeln är ansluten.
8

Läs utsignalen från voltmetern.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128399.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.