Hur länge Stötdämpare & Struts Senaste på personbilar?

Till skillnad från många delar och komponenter , stötar och stag har inte en rekommenderad ersättning schema . Tillverkarna rekommenderar att chocker och stöttor för personbilar kontrolleras var 12.000 miles , men ofta dessa viktiga delar av en bils fjädringssystem kan pågå 60.000 miles eller längre innan de förlorar sin prestation . Bakgrund

Stötar och stag är avsedda att förbättra en bils bromsning och kurvtagning genom att hålla hjulen i kontakt med vägen . Mer slitage på chocker och stöttor kan förväntas om fordonet körs på ojämna , gropiga ytor oftare och vid högre hastigheter . Detta leder till en försämring av den dämpande effekt som chocker och stöttor är avsedda att tillämpas för att hjälpa ett fordon hantera ojämna ytor smidigare .
Miltal

Mest originalutrustning chocker och stöttor är utformade för att pågå cirka 50.000 till 60.000 miles innan de börjar försämras . Mycket av detta beror på hur bilen hanteras .
Symptom

Tecken på att en bils stötdämpare och fjäderben behöver bytas inkluderar en studsande , obekväm ride , överdriven kroppen svajar i svängar , bilens nos doppa vid inbromsning och ojämnt däckslitage .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129069.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.