Motorer CC Vs. HP

kubikcentimeter, betecknas som "CC" och hästkrafter, betecknade som "HP", är båda mätningarna korrelerar till kraften som genereras av en motor. Varje mätning beräknas olika och har mycket olika betydelser. Kubikcentimeter

En kubikcentimeter är ett mått på kvantitet och, med hänvisning till en motor, betecknar förskjutning inuti en cylinder. Med andra ord, mäter den totala volymen som sveps av kolvarna inuti alla cylindrarna hos en förbränningsmotor. Även om det inte direkt mäta kraften från en motor, betecknar större volymen vanligen en större makt.
Hästkrafter

Hästkrafter är en mätning av hastighet och , med hänvisning till en motor, betecknar en mängd arbete som utförts under en viss tidsperiod. Till exempel är en hästkraft samma som att lyfta 33,000 pounds en fot i luften under en minut av tid. Ju större motor --- det vill säga ju större cylindervolymen --- ju högre hästkrafter. Ju högre hästkrafter, desto större effekt din motor kan utöva.
Konvertering

Medan både hästkrafter och cylindervolym ofta korrelerar med varandra, det är inte alltid fallet. Två motorer med samma cylindervolym kan generera olika hastigheter av hästkrafter. Den typ av ventil eller användning av en turboladdare är faktorer som kan förändra hästkrafter. Således kan ingen enda värde kan användas som en universell omräkningskurs att konvertera din motor kubikcentimeter till hästkrafter. Dock är en tumregel att 15 cc till 17cc motsvarar ca 1 hk på moderna bilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128993.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.