Hur du ändrar transmissionsolja i en 2006 Ford F-350 Fem stegad automat

2006 Ford F-350 fem växlad automatisk måste ha transmissionsolja fyllda när dess låga för att hålla motorn i trim. Köra bilen utan rätt nivåer av transmissionsolja kan orsaka allvarliga skador på fordonet. Var 30.000 miles eller två år transmissionsolja är planerad att bytas ut helt. Detta underhåll avlägsnar smutsig vätska från växellådan och ersätter filtret så det fortsätter att fånga skräp som kan skada motorn om den tillåts passera. Saker du behöver
1/2 tums ratchet
Pan
Philips head skruvmejsel
Ny transmissionsfilter
Funnel
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner

1

Lyft framför lastbilen upp på domkrafter för att glida under bilen med större lätthet.
2

Leta pannan transmission avloppet under motorn. Det en stora låda nära mitten av fordonet, litet av till förarsidan. Lådan är omgiven av bultar fästa den till motorn. Hitta avloppet bulten intill motorns transmission tråget. Denna bult är som en nyckel som håller i vätskan. Addera 3

Placera en kastrull under överföringen dropplåt och bulten. Se till att är minst lika stor som tråget. Använd en 1/2-tums spärrskaft för att lossa och ta bort avloppet bulten. Vänta 10 till 15 minuter för transmissionsolja för att stoppa tömning.
4

Lossa och ta bort alla bultar kring dräneringstråget utom en. Vänta medan vätskan rinner ut i pannan nedan. Placera ena handen på dräneringskärlet och lossa den sista skruven. Sakta häll resterande transmissionsolja i pannan. Avlägsna filtret under tråget med en Philips skruvmejsel.
5

Tvätta avloppet bulten och panorera för att ta bort filmen. Skruva in det nya filtret och sätt tillbaka dräneringskärlet och bult med en hylsnyckel.
6

Pop huven och dra ut överföringen oljestickan ovanför tråget. Placera i en tratt i överföringen röret. Häll i tre liter av transmissionsolja. Byt ut oljestickan. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127960.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.