Ford 351C Intake Vridmoment specifikation

Ford introducerade sin 351 - kubik - tums eller 5,8 - liters , 90 - graders , små block V8-motor i 1962 som en ersättare till Y - block motor . Det är också kallad Windsor eftersom den började tillverkas i en fabrik i Windsor , Ontario , Kanada . Den 351 Cleveland , en variant av denna motor , infördes 1969 och användes i Fords prestanda bilar genom mitten av 1970-talet . Insugningsröret

inloppsrör är ansvariga för att fördela jämnt en förbränning blandning av luft till varje intag port i motorns topplock . Detta är nödvändigt för att maximera motorns effektivitet och prestanda. Den insugningsröret fungerar även som fäste för spjällhuset , förgasare , bränsleinsprutning, och andra motorkomponenter . Om grenröret ansluter till dessa komponenter , bultarna har särskilda åtdragningsmoment .
Torque

" Torque " avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt , i det här fallet en mutter eller en bult , kring en axel eller svänga . Du kan se det som en twist . Tillverkarna fastställa specifikationer för sina komponenter, såsom vridmoment specifikationer , som uttrycks i foot- pounds . För att säkerställa motorns stabilitet , måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar .
Specifikationer

I denna motor , intaget grenrörsbultarna till topplocket med 24 foot- pounds av vridmoment . Bultarna som ansluter termostathuset och insugningsröret kräver 13,5 foot-pounds av vridmoment .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128914.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.