Hur berätta om en Insprutare pumpen Bad

Spridare arbetar för att övervaka den mängd bränsle som kommer in i intaget av ett fordon. Datorn i bilen, även känd som din PCM eller drivlina styrmodul, får input från motorns sensorer. Den skickar sedan en elektrisk signal till bränslepumpen som talar om hur lång tid att hålla öppet och hur mycket bränsle att låta passera. Bränsleinjektorer inte sönder, men kan gå dåligt. Det finns några sätt att avgöra om din insprutare är felaktig. Saker du behöver
OBD II Tool Review Stetoskop
Visa fler instruktioner
1

lyssna och känna efter symptom på insprutare misslyckande. Bilen kommer att vara ur funktion och börjar tveka. Det kommer att ha en ojämn tomgång, inte smidigt accelerera och kan drabbas av makten. Det kan misslyckas utsläpp testning i vissa fall. Även om dessa problem också vara tecken på andra problem, de är också det första sättet att göra dig uppmärksam på en eventuell bränsleinsprutning problem.
2

Kontrollera dina felkoder. Kontrollera motorn ljuset tänds när dina bränslespridare är dåliga. Du kan testa din bil med en onboard (OBD) för att hitta koderna. En OBD kan köpas på en Biltema. Anslut den till din bil. Konsultera din instruktionsbok för bilens plug plats. Det är normalt återfinns på förarsidan, under rattstången. När du har koden, kontakta generalagenten eller bildelar butiken. De kan informera dig om vad koden betyder. Addera 3

Lyssna på dina spridare med ett stetoskop. Konsultera din instruktionsbok för att avgöra var spridarna sitter i din bil. Vrid motorn på och röra stetoskopet till varje insprutare. Lyssna efter en serie klick. De klick indikerar att ventilen öppnar och stänger med varje cykel och fungerar ordentligt. Om du inte hör de klick, har spridarna gått dåligt.
4

Ta bränsleinsprutarna att leta efter läckor. Placera en pappershandduk under spridarna och vrid tändningen till "ON" läget, men starta inte bilen. Kontrollera pappershandduk efter några minuter. Om det finns bränsle, då dina spridare läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128906.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.