Hur man byter säkerhetsbältena i en Alfa Romeo

En av de dyrare och lyx-orienterade fordon på vägarna i dag, är Alfa Romeo bilar som tillverkas i Italien och har en historia som går tillbaka till företagets grundande 1910. En lång rad av lyxiga sportbilar har kommit ut av Alfa Romeo under åren sedan dess, och liksom andra bilar på vägen, de delar av fordonet utsätts för slitage med tiden. Byte av säkerhetsbälten i en Alfa Romeo är lika vanligt som det är i andra bilar. Arbetet kräver några verktyg och lite tid. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Ratchet
Byte bilbälte
Visa fler instruktioner
1

Leta din instruktionsbok och hitta avsnittet om sittplatser och på säkerhetsbältet systemet. Hänvisa till denna manual när det gäller några särskilda instruktioner för ett byte som kan vara relevanta för ditt fordon. Medan den totala ersättning process för säkerhetsbälten är den samma för alla modeller, kommer det att finnas små variationer på grund av förändringarna i märkets utformning.
2

Titta efter den övre axelremmar behålla systemet för din Alfa Romeo . Detta kommer att vara på den övre panelen av fordonet i de flesta fall. Ta bort några luckor genom att bända bort dem med en platt skruvmejsel, och använder antingen en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel för att ta bort eventuella kvarhållande bultarna som håller konsolen på plats. Ta hela bältet och konsol.
3

Leta monteringsfästena under sitsen. Vissa modeller av Alfa Romeo kommer att kräva avlägsnande av själva sätet (kolla din instruktionsbok för detaljerna angående din bil), medan andra kommer att ha ankare monteras på golvet. Vissa konsoler kommer att vara under mattan, eller på utsidan av sätesramen. Ta bort dem med en skiftnyckel eller uttag.
4

Hitta ankare för bältet på insidan av sätet, längs konsolen i mitten av bilen. Kontrollera om ledningarna kör till ankaret och koppla loss den. Ta monteringsbulten för ankaret och dra ut den ur bilen. Installera den nya ankare, skruva den på plats och anslut ledningar.
5

vända processen att installera de nya säkerhetsbälten. Kör bältet genom botten sele och dra den på plats (ersätter sätet eller installera mattan som behövs). Dra bältet upp till axeln sele och sätta tillbaka den på plats. Placera någon täcker igen och justera sätet till dina personliga preferenser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128902.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.