Acura TL startar inte

Den Acura TL infördes 1996. År 2005 fanns det ett par av återkallelser av TL för frågor som påverkar möjligheten för att bilen ska starta. Om din TL har problem att starta, är det första steget att utesluta ett återkallande. Om det inte är berättigad till reparation enligt en återkallelse, det finns vissa andra grundläggande problem att kontrollera innan att ta hjälp av en professionell. Instruktioner
1

Ring Honda på 1-800-999-1009 för att se om din Acura TL är en del av ett återkallande på fordonet. Honda är företaget som gör Acura. I en 2005 minns, kan en spole tråd inuti bränslepumpen sönder. Detta skulle leda till bränslepumpen för att förlora makten och hålla motorn från att starta korrekt. I en annan återkallelse involverar TL, skulle en lös terminal i elcentralen dessutom fel och orsaka bränslepumpen att förlora makten. I båda fallen kommer Honda ersätta den defekta produkten samt bränslepump om det behövs.
2

Vrid nyckeln till läge "II" i tändningslåset. Lyssna på alla ljud. Inget ljud indikerar vanligtvis ett problem i tändningslåset. Det kan också betyda att batteriet är dött. Avsaknaden av ett svagt surrande ljud som varar några sekunder betyder att bränslepumpen inte börjar på rätt sätt. Utan en bränslepump, gör bränslet inte flödet i hela systemet och Acura TL startar inte.
3

Leta efter instrumentpanelen tänds för att komma vidare. Om de verkar skumma, måste batteriet laddas. Om de inte kommer på, kanske du behöver ett nytt batteri, generator eller startmotorn. Din lokala Biltema kan testa bilen med en MicroVAT eller DTAC testsystem, eller så kan du köpa testaren också. Fäst klämmorna på testaren på ditt batteri och välj alternativet "Full Test Charge System." Detta kommer att testa ditt batteri, startmotor och generator. Följ anvisningarna på skärmen på testaren. Anvisningarna kommer att instruera dig att vända på bilen och håll den vid en viss RPM intervall samtidigt som du sätter på tillbehör. Resultatet av testet kommer att visas på skärmen.
4

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna efter ytterligare ljud. Ett klickande ljud är ett tecken på att startmotorn eller generatorn är defekt. Ett dunkande ljud kan indikera bränsleledningen är fel.
5

Kontrollera vätskor i din TL. Om din TL gör en dunkande eller morrande ljud, kan det tyda på en flytande fråga. Låga vätskor eller bristen på tillräckligt med vätska kan orsaka att motorn beslagta och inte starta igen. Kontrollera oljan, transmissionsolja och nivåer kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128900.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.