Var Är Oxygen Sensor på en 2000 BMW 740i ?

BMW 740I har ett avgassystem som utnyttjar både en OBD och OBD II -system , vilket innebär att fordonet är utrustat med två syre sensorer både uppströms och nedströms från den katalytiska omvandlare. För att lokalisera syre sensorer på en 2000 BMW 740I , måste du hitta katalysatorn , vilket är relativt enkelt om du har grundläggande kunskaper bil . Plats

Lambdasonderna på en 2000 BMW 740I är fästa avgasröret bara inches från katalysatorn . För att komma till katalysatorn , krypa under bilen och följ avgasröret tills du är strax under förarens sittgrupp . Katalysatorn är monterad här , och du kommer att finna Lambdasonderna monterade på framsidan och baksidan av omvandlaren .
Funktion

Lambdasonderna är små elektriska apparater som ligger inne i avgaserna , vanligtvis inte långt från motorn. Sensorerna ger en elektrisk laddning som används för att signalera hur mycket bränsle eller luft behövs för att upprätthålla nödvändig bränsle -luft -förhållandet i avgaserna .
Identification
< p > Du ska kunna identifiera katalysatorn som en stor metallbehållare som liknar en ljuddämpare , bara den ligger under förarens sittgrupp . Lambdasonderna likna tändstift stickning av avgasröret .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128880.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.