Hur tjänst en Mercedes

Mercedes Benz rekommenderar att ha bilen servas på en Mercedes Benz garage. Detta kanske inte är det billigaste sättet att få din bil servad, men en Mercedes är inte en billig bil att köra. Således kan det vara värt investeringen. Däremot kan du serva din egen bil om du har viss kunskap om bilar. Om du inte är säker på att du har tillräckligt med kunskap, då överväga att ta en klass i grundläggande mekanik innan uppgiften. Instruktioner
1

Kontrollera att alla lampor fungerar. Kontrollera att indikatorn blinkar och att strålkastarna fungerar på både halv-och helljus.
2

Kontrollera däcken. Kontrollera att trycket är på den nivå som rekommenderas i bruksanvisningen. Leta efter kala fläckar på gummit i däcken. Om de visar tecken på slitage, har sedan byta ut dem.
3

Kontrollera spolare och torkare. Om torkarbladen är smutsiga, rengör dem. Om de är skadade, få dem ersättas. Se till att det finns tillräckligt med spolarvätska i behållaren.
4

Dra till handbromsen. Om det kommer upp mer än ett par steg, måste den dras åt.
5

titt under huven och använd din instruktionsbok för att lokalisera luftfiltret. Ett nytt luftfilter är vitt eller svagt benvitt men en som behöver bytas ut ska vara synligt förmörkas av skräp. Ett annat tecken på att den behöver förändras är att du kommer att märka att du får färre miles per gallon. Byt ut luftfiltret om det behövs men använder bara Mercedes Benz originaldelar.
6

kolla oljan minst en gång i månaden och låt aldrig olja i din motor att gå under den undre markeringen på oljestickan. Oljan och oljefilter ska båda bytas var 3.000 till 4.000 miles.
7

Kontrollera drivremmar för tecken på slitage. Tryck på remmarna för att se om de ger mer än en halv tum eller om de är slitna. Om har för mycket ge eller visar tecken på slitage, måste de bytas ut.
8

Kontrollera tändstift och batteri. Se till att avståndet mellan gnistan inte är för stor och att trådarna förbinder batteriet är rena och inte rostiga. Om du behöver, har tändstiften ersätta och kontakterna rengöras.
9

Kontrollera bromsbelägg och skor för tecken på försämring. Bromsarna slits ner med tiden och behöver bytas ut regelbundet.
10

Rengör bilen noggrant både inne och ute.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128881.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.