Kylarvätska Typer

Nästan alla fordon på vägarna i dag använder ett flytande kylsystem med en radiator församling som huvudkomponent. Medan vissa fordon använder en luft-kylsystem, vätskekylda motorer är mycket vanligare. Motorns kylvätska är vanligen vatten eller vatten kombinerat med kemiska kylvätska formler som förbättrar kylfunktion och agera som frostskyddsmedel för att hålla vätskan fryser vid sträng kyla. Vatten

Vatten är en mycket funktionell kylmedel för att lägga till din radiator. Det är billigt, lätt tillgängligt och har goda värmeöverförande egenskaper. Vatten i sig, men kan vara mindre än optimal som en motor kylvätska, speciellt i klimat där vädret kan bli mycket kallt. Vattnet kan frysa, vilket gör motorn svår eller omöjlig att starta, eller orsaka allvarliga eller till och med katastrofala skador på motorn.
Etylenglykol

Under många år, frostskyddsmedel eller motor kylvätska blandningar var generellt etylen-glykol-baserade. Dessa typer av kylmedel fortfarande är populära idag eftersom de är mycket effektiva vid värmeöverföring, och öka utbudet av temperaturer vid vilka blandningen av kylvätska kommer att förbli en vätska. De höjer kokpunkten och sänka fryspunkten, i vissa fall med så mycket som 30 eller 40 grader C. Den största nackdelen med dessa köldmedier är att de är mycket giftiga och kan vara farliga för människor, djur och miljö.

propylenglykol

Propylenglykol motorkylvätskor blir allt mer populärt i 21-talet, eftersom de ger alla fördelar av etylenglykol men har en mycket låg toxicitet. De är mycket säkrare att använda runt barn och djur, och lättare att avyttra än de mer giftiga etylen produkter.
Extended-Life kylmedel

flesta motorkylvätskor är bra i ungefär två år och 30.000 mil. Förlängd livslängd kylmedel har en något annorlunda kemiska make-up, vilket gör att de kan användas i upp till fem år eller 150.000 km. Dessa kylmedel är eten-glykol-baserade men har tillsatser som ger dem förmågan att motstå nedbrytning och ger korrosionsskydd längre än konventionella kylmedel. De i allmänhet inte innehåller kemikalier som silikater, fosfater, borater eller nitrater finns i konventionella köldmedier, utan istället använda organisk syra teknik (OAT) för att ge korrosionsskydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128780.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.