Min 1994 Ford Explorer startar inte

Ford Explorer debuterade 1991 som en kompakt sport utility vehicle, eller SUV. Utforskaren kom in två dörrar och fyra-dörrars modeller. Utforskaren görs fortfarande av Ford Company och finns i fem olika modeller, från och med 2010. När 1994 Explorer inte startar, kan det vara frustrerande. Det finns sätt att avgöra vad problemet kan vara. Att känna till problemet kan hjälpa dig att avgöra om du vill fixa det själv eller ta den till en professionell. Instruktioner
1

Öppna huven på din Explorer och kontrollera anslutningarna till batteriet. Anslutningar bör inte vara lös eller har rost på dem. Torka bort eventuell korrosion och dra åt anslutningar.
2

Placera nyckeln i "On" läge. Vrid inte nyckeln till att veva Explorer. Dashboard lamporna ska tändas. Om de inte gör det, är batteriet dött eller dränerad och behöver laddas eller bytas ut.
3

bort tändstiftet från Utforskaren och tryck på kabeln till en metallyta. Avsaknaden av en gnista indikerar att tändstiftet inte antända bilen ordentligt.
4

Kontrollera vätskenivåer i din Explorer. Brist på vätska kan ibland orsaka din motor för att gripa och inte starta ordentligt. Kontrollera oljan, transmissionsolja, kylarvätska och kylvätska eftersom de är de troliga gärningsmännen. På Explorer, är oljestickan sitter till höger om mitten. Se till att inte överfylla vätskor.
5

Lägg i en gallon bränsle. Trots att Explorer har en gas mätare, ibland kan det vara fel eller tanken kan ha en långsam läcka i den. Om du har märkt gas används snabbare än normalt, kan detta vara problemet. Utforskaren rymmer 19 liter bränsle och får 15 till 20 miles per gallon. Försök att starta bilen efter gas tillsätts. Kontrollera om det läcker under fordonet.
6

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna på alla ljud som släpper ut från motorn. Inget ljud innebär vanligtvis att tändningen är problemet. Ett klickande ljud kan indikera starter. När du vrider på nyckeln och hör ett knackar buller, är detta typiskt tecken på en bränsleledning problem, vilket inkluderar bränslefilter, bränsleledningar eller bränslepump. Den bränsleledningen styr flödet av gas in i motorn. Ett bränslefilter renar gasen innan gasen går in i insprutare. Om filtret är igensatt, kan det rent inte gasen ordentligt. Bränslefiltret på din Explorer ligger nedanför förarens sittgrupp under fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128698.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.