Hur man testar en Denso Generator Output

Denso generatorer är utrustade med bästa serietillverkade bilar över hela världen och används i motorsport, enligt Denso. De är lätta men slitstarka och finns med effekt från 40 till mer 160 ampere, beroende på bilens elförbrukning. De flesta Denso generatorer monterade på serietillverkade bilar producerar mellan 50 och 75 ampere, tillräckligt för att driva det ökande antalet elektriska apparater monterade på moderna bilar. För att kontrollera att din Denso generatorns utgång matchar tillverkarens märkta utgång, använd en multimeter. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Multimeter
Helper
Visa fler instruktioner
1

Läs Denso specifikationerna generatoreffekten i din bilens instruktionsbok. Specifikationerna är vanligtvis på baksidan av manualen. Två strömförbrukningen anges: minsta och högsta effekt. Minsta hänvisar till låg elektrisk användning medan maximal hänvisar till hög energianvändning, t.ex. när du har ljus, värme och vindrutetorkare på. Produktionen varierar från generatorn men kommer sannolikt att visa ett förhållande av något liknande 50:100, dvs 50 ampere minimum och 100 ampere max. Skriv siffrorna nere.
2

Sätt på ett par skyddsglasögon och gummihandskar. DENSO generatorer producerar betydande energi, så du behöver för att skydda dig mot elektriska stötar eller en gnista i ögat. Kontrollera att du inte har löst sittande kläder eftersom du kommer att behöva för att starta motorn.
3

Öppna bilens huva. Starta din bilmotor. Låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur.
4

Ställ multimetern att läsa ampere. Ställ in intervallet på multimetern till 20 procent under den lägsta siffran och 20 procent över den högsta. Till exempel, om förhållandet till din Denso generator är 50:100, ställ in multimetern att läsa mellan 40 och 120 ampere.
5

Placera den negativa stift i slutet av tråden från din multimeter på minuspolen på bilbatteriet. Den negativa stift i slutet av den svarta kabeln och batteriets minuspol är märkta "-".
6

Placera den positiva stift i änden av den röda kabeln från multimetern på den positiva polen ditt batteri. Den positiva terminalen är märkt med "+". Räkna med att skapa en gnista som det berör. Detta är normalt. Du kan minska eller undvika, gnistan genom att placera utsprånget snabbt och ordentligt på terminalen.
7

Läs displayen på multimetern. Ta bort stiften från batteripolerna och skriva ner läsningen. Den siffran bör vara liknande eller samma som den minsta effekt som du skrev ned tidigare. Om du skrev ner 50 ampere, bör en Denso generator i gott skick producera mellan 45 och 55 ampere. Om det är mycket mindre än 45, har det kontrolleras av en professionell.
8

Fråga en vuxen hjälpare att sitta i bilen och slå på all elektrisk utrustning, inklusive alla lampor, värmare-fan och vindruta vindrutetorkare. Du behöver bilen för att använda så mycket energi som möjligt så att din generator måste kompensera. Bilen motorns varvtal sjunker den elektriska utrustningen är påslagen.
9

Få hjälpare för att öka motorns varvtal till 2500 rpm. Placera den negativa stift från din multimeter på batteriets minuspol. Placera den positiva stift på den positiva polen på batteriet. Räkna med en större gnista än tidigare.
10

Läs utgången på multimetern. Ta bort stiften och skriva ner läsningen. Värdet ska vara mycket högre, i intervallet från 75 till 85 ampere, beroende på generatorn typen. Om maximal effekt i handboken är 100 ampere, är en läsning mellan 75 och 90 bra. Om det är mindre än 75 ampere, kontrollera att vara säker på all elektrisk utrustning är på. Om det är, har Denso generatorn professionellt kontrolleras.
11

Stäng av elektrisk utrustning i bilen. Stäng av motorn och stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128602.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.