Hur man byter en packning ventilkåpa på en 2005 PT Cruiser

Den 2005 Chrysler PT Cruiser har en motor som sitter i sidled inne i motorrummet, med kraftöverföring som sitter på vänster sida. På den övre framsidan av denna fyrcylindriga motor är ventilkåpan, ansluten med 10 fästbultar. De fästbultar är belägna på de övre, nedre, vänstra och högra sidor av locket. Packningen måste ändras om det är kol uppbyggd runt kanten på kåpan. Saker du behöver
Ratchet
5/8-tums socket
platt skruvmejsel
Ny ventilkåpa packning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på PT Cruiser och lokalisera ventilkåpan ovanpå framsidan av motorn. Lokalisera de fästbultarna som håller fast locket till toppen av motorn.
2

bort bultarna från runt kanten av locket, med Ratchet och uttaget. Dra bort luckan från motorn, med händerna, och lokalisera packningen på undersidan av locket, längs kanten.
3

Ta bort packningen från locket genom att skrapa packningen off locket med platt skruvmejsel. Placera den nya packningen på kanten av locket och sätt tillbaka locket till toppen av motorn.
4

Byt fästbultarna på ventilkåpan och dra åt dem. Skruvarna måste dras åt till 49,9 foot-pounds, med hjälp av momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126743.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.