Felsökning vid startproblem för en 1999 Dodge Avenger

Dodge Avenger, liksom många Chrysler produkter från de senaste fyrtio åren, inte har visat sig vara den mest tillförlitliga bil på vägen. Lägg i en ålder av en 1999 Dodge Avenger, och det kan finnas ett antal frågor som hindrar den från att starta. Den vanligaste orsaken är batteriet, som lätt är riktat. Ett mekaniskt problem kräver dock uppmärksamhet av en professionell mekaniker eller en återförsäljare. Saker du behöver
Bilbatteri
startkablar
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Felsökning startproblem
1

försök starta Avenger . Lyssna för motorn att vända, vilket kommer att låta som tuffar. Om ingen puttra, titta på instrumentpanelen tänds. Om lamporna inte tänds, eller, om de bara flimmer, då batteriet är döda eller döende.
2

ta nycklarna ur tändningen och pop öppna huven. Prop huven med stången på den sida av motorrummet. Undersöker om batteriet är skum. Om skum närvarande, är batteriet läcker syra och en bärgningsbil behövs. En professionell mekaniker har att ta itu med batteriet, på grund av risken för frätskador. Om det inte finns någon skum, slå batteriets pol klämmor med en sko, eftersom klämmorna kan behöva återansluta. Försök starta Dodge. Om det inte startar, behöver batteriet bytas ut, eller den behöver ett hopp.
3

rivstarta en Dodge Avenger är inte annorlunda än med någon annan bil. Kontrollera att Dodge är avstängd, genom att ta nycklarna ur tändningen. Park en fungerande bil huva till huva med Dodge. Öppna båda huvor. Anslut ena änden av den röda startkabeln till pluspolen på Dodge och den andra änden till pluspolen på den andra bilen. Anslut ena änden av den svarta kabeln till den negativa polen på den andra bilen och den andra änden till en ren metall del av Dodge. Starta fungerande bil, och låt den gå på tomgång i fem minuter, och starta Avenger. Låt Avenger kör en halvtimme, för att fullt ladda batteriet, eller så kan du snabbt bränna ut generatorn, genom att köra och laddning. Men om detta inte fungerar kan batteriet vara bortom väckelse och behöver bytas ut.
4

Byta batteri i en Dodge Avenger är samma som med någon annan bil. Stäng av bilen. Ta av batteriets inlägg klämmor, genom att skruva bort O-ringen klämmor med en skruvmejsel, och ta bort de fasthållande klämmor med skruvmejsel. Dra ut batteriet i handtaget och skjut in det nya batteriet. Skruva ner de kvarhållande klappar och elektriska klämmor, var noga med att du inte drar åt skruvarna. Försök att vända Avenger. Om bilen tänds, men motorn inte startar, får motorn att översvämmas.
5

Radera en översvämmad motor är den lättaste delen av fastställande av en icke-start Avenger, eftersom bilen har en "Clear Flood"-läge som kommer att klara en översvämmad motor. En översvämmad motor är när det finns bränsle på tändstiften, vilket hindrar dem från gnistbildning. För att aktivera Clear Flood läge, måste du trycka ned gaspedalen, hela vägen till golvet, innan upprepade vrida tändningen till läge "ON". Detta utlöser Clear Flood-läget, vilket gör luften motorn pumpen istället för bränsle, alltså torka tändstiften. Gör detta i fem minuter, och ta bort foten från pedalen, och vända bilen av, ta nycklarna ur tändningen. Efter en minut, bör bilen starta. Om inte, kan det finnas mekaniska problem som kräver en professionell mekaniker med diagnostisk utrustning för att fixa det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128580.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.