Min 2002 Chevy Van startar inte

Chevrolet gör en mängd olika skåpbilar inklusive Astro, Venture och Express. Var och en är olika i kroppen stil samt specs motor. Problem som kan orsaka bilarna att inte starta ordentligt är oftast generella auto frågor. Men det fanns flera återkallelser under 2002 som kan vara boven i dramat när din van inte fungerar. Instruktioner
1

Öppna din huva och kontrollera batteriet och tändstift anslutningar. Anslutningar kan ibland bli korroderade eller har skräp som täcker dem. Kontaktytorna ska vara fri från hinder. Dra åt anslutningarna vid behov. Rengör kontakterna om smuts eller korrosion noteras. Detta kommer att återställa en god anslutning.
2

bort tändstiftet. Tryck på tändkabeln till en metallyta. Om det inte finns någon gnista, kommer bilens motor inte antändas ordentligt.
3

Vrid nyckeln och försök att starta fordonet. Om du inte hör något ljud, kan din tändning vara defekt. Om du hör ett klickande ljud, kan din förrätt vara den skyldige.
4

Lyssna efter ljud när bilen är i drift som kan indikera ett problem. Om bilen inte startar, kan dessa ljud som du hörde vara den bästa indikatorn. Om det fanns en knackar buller innan din van: s start problem, kunde bränslepumpen och dess komponenter vara den skyldige. Den 2002 Venture har ett återkallande på bränsletanken inloppsbackventilen (ICV). Bränsleångor kan passera genom och det kan orsaka bränsle att läcka. Detta i sin tur kan leda till att motorn knackar och även motorn att gripa och så småningom inte starta ordentligt.
5

Kontrollera vätskenivåer. Inte bara kan detta göra dig uppmärksam på en eventuell läcka i motorn, kan det också hålla din motor från att skadas av en låg vätskenivå. På 2002 Chevy Astro, ett problem med tätningen av O-ringen på bränslesystemet kan orsaka en läcka. Frånvaro av gas kan orsaka problem med fordonet börjar ordentligt. Lägg i en gallon gas och försöker starta bilen. Trots att van kommer att ha en gas mätare, ibland kan det vara fel också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128608.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.